用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 bambini playgroup好唔好?
go

bambini playgroup好唔好?

想同24M bb轉playgroup, 請問有冇朋友上緊bambini playgroup? d老師好唔好? thx!
I love to teach piano!!!

剛試完堂覺得幾好,報左八堂玩下. 地方好大, native老師, 好nice.

回覆:bambini playgroup好唔好?

我返緊荃灣!好好

返過!好好呀!但覺得得女老師好!

我都返過10堂左右, tw campus, 都係覺得女果位老師好d, 但我後尾冇再上喇, 雖然佢學費合理, 但compare 過覺得東x 好d, 之後會返返東x 。

即係邊間,可否pm我......我都想比較下...

已pm你~
其實bambini都唔係差, 老師都好有heart o既, 而且我都幾喜歡佢堂堂都有d artwork 時間(雖然我個女唔係好有興趣玩)~ 只係compare過我prefer 另一間多dd, 因為bambini 暫時好似冇乜文字input咖, 即係蘋果咁樣, 佢會用"圖"黎表達, 加老師口講"apple", 但另一間就會加埋 apple 呢個字o係d圖下面, 而且會有worksheet同埋茶點時間, 我個女喜歡食野, 一班人一齊食茶點好似幼稚園咁~

好似幾好....但我見佢三個centre都唔緊我....要睇睇先...

shevachevy 發表於 12-4-25 10:38
已pm你~
其實bambini都唔係差, 老師都好有heart o既, 而且我都幾喜歡佢堂堂都有d artwork 時間(雖然我個女 ...
係唔係x山? 我都有上, 但係想囡囡有多d唔同環境學習!
啱啱今日試完課, 個男老師好..... 熱情! 課堂都ok, 但想問, 點解上上吓要走番出去5分鐘等佢set枱? 有d怪!

shevachevy 發表於 12-4-24 16:26
我都返過10堂左右, tw campus, 都係覺得女果位老師好d, 但我後尾冇再上喇, 雖然佢學費合理, 但compare 過覺 ...

可唔可以PM我話我知係邊間?THANKS

回復 tofee 的帖子

對對, x山, 係邊間都呼之欲出啦~
bambini tw 個環境好好, 個free play area好大, 佢有5 mins break 黎set 枱同比小朋友玩下我覺得都ok o既, 係第一次覺得有d怪。無錯, 我試堂都係男老師, join class就揀女老師, 我都覺得男老師...hehe...唔係熱情, 係...雌雄莫辨...

回復 shevachevy 的帖子

哈哈哈, 好一個雌雄莫辨.....不過佢又真係好好好投入, 之前有係TT上, 普通話老師好好, 但英文老師有點.... 求其, 而我個女又好怕男人, 所以又想搵男老師喎.... 都唔知點好!

BTW, 有冇上過First XXXXX Step? 好唔好?

東x:囝囝由兩個月手抱開始上到現在20個月,之前一星期三日,現在一日!細時都可以,大大下好揀老師,有d佢like 的會好投入,唔like周圍走!不過有d老師真係好hea! 成效唔知,但人地話男仔來說講野快!btw 囝囝最like snack time

Bambini: 1.5歲開始,返男老師,雖然怪怪地,但我欣賞佢好投入,囝囝好like! 但都擔心對囝囝性別方面有冇影響!不過仲細個,都OK! 冇返過女老師,冇比較

First Lxxxle Stxx: 試過堂!麻麻

嘩....兩個月就上pg....第一次聽....但係咪真係易吸收d家 ?

聽落有些crazy但因有朋友試過,小朋友又真係OK! 果時又得閒,在家無聊咪玩下!不過好睇小朋友語言天份,早兩日報紙有講學太多語言唔好!我自己個仔暫時冇問題,可能仲細掛!佢好早有BB話,識聽簡單Spanish 指令!英文同普通話都講到d!但我又唔覚特別叻!當初抱住玩心態,因為兩個月時,什麼語言對佢來說都是新,佢都係好開心!不過現在快20個月,出面好多playgroup可以玩,返少好多了

tofee 發表於 12-4-26 12:07
回復 shevachevy 的帖子

哈哈哈, 好一個雌雄莫辨.....不過佢又真係好好好投入, 之前有係TT上, 普通話老師 ...
Hahahahaha..... 我都係上緊TW哩個男老師既堂,一開始真係有d擔心佢咁"怪"唔知囡囡受唔受,但係上完幾堂囡囡已經好鍾意佢,仲成日叫住佢個名tim, 可能真係因為佢上堂真係好投入^_^
FLS我都試過kindermusik堂,唔掂><

原來好多TW Bambini 同學仔

Xmasxxx 發表於 12-4-24 13:35
剛試完堂覺得幾好,報左八堂玩下. 地方好大, native老師, 好nice.

bambini tw, how much per class? tks

The Tin Hau Centre is also excellent

$1720 for 8 lessons