用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SSGK 註册
樓主: flopsybunnies
go

SSGK 註册

hellocheese 發表於 12-4-26 15:16
我得大女5分,真係好渺茫,學校話keep到9月,有就call家長,雖然好喜歡間學校,但都唔敢抱大祈望,始終好少位 ...

你好喜歡間學校,咁你應該即刻寫信比校長,用誠意打動佢。亦應該找認識你個女,有份量的人寫推薦信比校長。

hellocheese, 你之前有無寫求位信? 如果無, 現在寫可能有點遲, 但總好過唔寫, 不竟, 開學後仍可能有機會...

其實, 我女也只有大女的5分, 但佢 interview 真的很不錯, 老師及校長都親自讚佢"講野好叻", 即使有些問題未必可以即時回答, 但也很努力嘗試, 在我協助下, 也全部答對了.. 當然, 當日我和老公的表現也有返咁上下, 所以, 他們不一定只收高分的, 如果表現不錯, 也真的有機會, 不要氣餒... 為你祈禱~!

May I know what is SSGK

回覆:LL222 的帖子

聖士提反女子中學附屬幼稚園

回復 TY33819 的帖子

thx~,只有5分入sskg相信係表現好出色才有機會,恭喜晒!
我同老公個日都好緊張,表現可能仲差過個女,我會盡力為個女爭取
另外我想知保母車路線最遠去度邊?

東/南/西區都有去, 係無過海, 你想問邊到, 我可以幫你 check

我相信我地都OK, 1) 父母一起去, 2) 有引導阿女答哂所有問題, (佢地有D問題都幾深), 3) 阿女好 talkative, 唔怕, 同校長好好傾, 4) 自動, 有反應, 有基本禮貌 (當然有D時候要我提)

回覆:SSGK 註册

When will they call waiting list again? Do we have to wait until July ?