用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 可否講講你們學鋼琴的學費嗎?
樓主: chrismon
go

可否講講你們學鋼琴的學費嗎?   [複製鏈接]

"小朋友專注能力約15分鐘"
45 分鐘會否長了點?
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:bebebe12345 的帖子

小囡2012年9月升小一,才開始私人教授(琴行),初級$110半小時,老師是演奏級。

Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

回覆:Strawberrys 的帖子

更正:是2011年才正確。

Kei Kei is breastfeeding till 2 yrs 6.5 mths and she is weaned naturally.

請問荃灣區上門教初級,有無好介紹?
可否PM 我?
THANKS

大家常說老師是"演奏級", 其實有沒有問老師是考了什麼試?
ATCL? LTCL? FTCL? DipABRSM?

marcuscyrus  我見有人ct abrsm/trinity 以前的pc 也說自己是diploma  發表於 12-5-3 13:47

"點評marcuscyrus  我見有人ct abrsm/trinity 以前的pc 也說自己是diploma "

都唔明點解有"演奏級"呢個名詞, 到底咩人改的呢?但坊間普遍個個都統稱8級以上就是演奏級...點解唔直接講已考ATCL, LTCL......??

如直接解作"已有充裕能力在演奏會演奏的級數", 真的有幾多人有此能力呢?

問題你同學生講乜t物t,其實佢地都唔會識的

回覆:可否講講你們學鋼琴的學費嗎?

So, 咩t都假,一定要睇表面的話,可睇邊度grad ,有無演出及教學經驗,同師承何方。

marcuscyrus  仍可造假,聞說有同業說自己師承某鋼琴家,其實只是上過該鋼琴家的master class  發表於 12-5-3 19:38

marcuscyrus  仍可造假,聞說有同業說自己師承某鋼琴家,其實只是上過該鋼琴家的master class
哈哈!多見不怪。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

想問下大圍有冇好既老師可以介紹下,
我完全冇頭緒, thanks!!!

300/45/grade4
...

醒目開學勳章 王國長老

marcuscyrus 發表於 12-5-3 15:17
問題你同學生講乜t物t,其實佢地都唔會識的

哈哈, 岩岩至見到呢個POST
你講得岩, 你講咩T咩T, 我全部唔明 (講真丫我無問過)
我只知我女個老師有一堆8級/演奏級學生, 每年又一堆學生拎MERIT/DISTINCTION, 校際有獎, 又頂得住我個女唔DARE唔吊咁學, 又有本事教到佢有MERIT有獎, 又唔貴, 咁就夠了

(請唔好PM我, 我唔介紹老師了)
‹ 上一主題|下一主題