用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福Telford vs 德寶 Deborah, 你地會點揀?
go

德福Telford vs 德寶 Deborah, 你地會點揀?

如題, thanks

Telford主流班? am? pm? or 英普班? Deborah 紅墈? 將軍澳? 半日? 全日?
本人小囡讀Telford英普班, 覺得好好; 不過我朋友個囡讀緊將軍澳Deborah半日, 都話英文好好, 不過價錢就貴D, 因為書簿費和雜費都多和貴。個人認為讀N班最好就係近, 因為咁細個小朋友, 近係一個好重要既因素呢, 作息可多一點, 照顧上也方便D!

德福收了全日班 (主流班), 德寶am offer (主流班)
全日班不是我首選, 但我也想比亞囝讀全日可train他獨立,  學費實在太貴,要成5千5,  我已交了留位費及耍求後補主流AM  和 國際PM.
明天要交德寶留位費了?  請比意見, thanks

我個仔讀緊德福英普個人覺得幾好, 但細囡就唔考慮讀德福喇, 因太遠想搵屋企附近既幼稚園..等佢放學校都可以參加D學校既課外活動, 但德寶又無朋友讀過....唔知將軍澳間好唔好