用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園result
樓主: aloha_samuel
go

學之園result  

回復 bocathy 的帖子

yes, LH will have joint sch sport day tmr, my girl is very excited!!
hope you all can get an offer, LH is good sch!

回覆:學之園result

St cat 表現唔好,反而收咗,但學之園表現理想,所以唔好抱咁大期望!都唔知啲學校咩準則

見到好多post 都講自己小朋友sc in 得唔好, 又走來走去, 又唔識講野都有offer, 真係唔知收生準則係咩?
但好肯定 lh 係真真正正睇實力的一間(當然一定會有世襲位啦)

大女讀緊LH, 的確係一間好學校,好想細仔都入到。不過細仔當日interview 表現唔好,可能世襲位都幫佢唔到

teresa_timothy 發表於 12-3-29 13:23
大女讀緊LH, 的確係一間好學校,好想細仔都入到。不過細仔當日interview 表現唔好,可能世襲位都幫佢唔到:c ...

如有姐姐/哥哥在LH 讀緊,通常都會收.....
我細女interview LH 都 in 得晤好,但家姐讀緊....所以收左

希望聽日收到信,了埋件心事^_^

就係因為有世襲位, 所以我地呢o的第一個in 得會飛都無用

當然我in 得唔好, 我係話其他人

LH 係我心儀之選, 而且最近, 如果有OFFER我會開心到癲!

引用:LH+係我心儀之選,+而且最近,+如果有OFFER我

原帖由 shevachevy 於 12-03-29 發表
LH 係我心儀之選, 而且最近, 如果有OFFER我會開心到癲!
你地就好啦,lh有得in,起碼有機會收,我個囡是細b,lh講明9月有位才有得in(即實唔收)。

Anyway,祝大家好運。

回覆:shevachevy 的帖子

都係我心儀!希望大家好運~

醒目開學勳章

LH校長說學校是無世襲位的, 弟弟妹妹非必收, 當有兩位小朋友大家都差不多, 才會考慮有沒有哥哥姊姊喺學校讀緊!  

簽名被屏蔽

啱啱問咗, 學校聽日同後日會開始寄信. 假期後即係2號大家會收到信.

我剛都問左學校話2/4會收到...好緊張啊!

Aiya, then I can't receive until come back HK after Easter lar!  
Anyone knows if HL campus will also send out tmr?

祝大家好運, 早些上來報喜

我大仔都係讀梗靑衣學之園,細仔都係3月個時in,表現好差,咩都唔答。

有兄姐讀,弟妹未必一定收。我個仔有2個K2哥哥同學仔,佢地的細佬唔收。之前就易d收。依家多人報,嚴格了很多。

我都好擔心 !

收到信未呀?

睇怕都係要等到星期一><