用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Any comments for Wymondham College, UK State Boardin ...
樓主: odelia_ho
go

Any comments for Wymondham College, UK State Boarding School [複製鏈接]

QC2000 發表於 12-12-11 09:32
回復 odelia_ho 的帖子

My daughter is going to UK to study year 9 in the coming Sept 2013.  Steyning ...
恭喜!恭喜!

我仔同樣申請Wymondham College Year 9 for 2013, 但仍在等待中,未有著落。  To be honest, Wymondham is pretty good, don't miss the chance.

They admit quite a lot Chinese boarder from HK.  My experience, they ask student to write 300 words essay after interview.  It's quite a good school.
Last year, I heard that they build some more boarding houses and admit more sixth form students.  (I don't know if it is true)

回覆:hkparagirl 的帖子

我也曾申請過Wy,但已過了deadline,Wy通知我放入waiting list,如有位才䖏理,所以便等等。突然收到佢地嘅信:又係無位不過要向亞仔間學校攞料,昨天亞仔嘅老師問左6條入學面試問題,但最衰我email鬧Wy:如果你們沒有學位就無需要向我仔學校攞資料啦。不知後事如何

dizidizi 發表於 12-12-15 16:47
我也曾申請過Wy,但已過了deadline,Wy通知我放入waiting list,如有位才䖏理,所以便等等。突然收到佢地嘅 ...
好似有些少衝動左, Wy索取學生現就讀的學校攞reference 是指定動作, 咪由得佢攞, 可以再email 回覆佢你誤會左 & say sorry 都可以吧

引用:Quote:dizidizi+發表於+12-12-15+16:47+我

原帖由 odelia_ho 於 12-12-19 發表
好似有些少衝動左, Wy索取學生現就讀的學校攞reference 是指定動作, 咪由得佢攞, 可以再email 回覆佢你誤會 ...
係囉。如有進一步再算罷。

聖誕節前,我家收到一份很好的聖誕禮物,是一封來自Wymondham College的信件,他們取錄了小兒入讀明年Year 9。兩個仔好開心,佢地兩兄弟分開了幾個月,明年又可以再次入讀同一間中學,住同一座宿舍,繼續手足情深、互相照應。

odelia_ho   Congrats!! Tommy  發表於 12-12-27 10:10

回覆:Tommy 的帖子

恭禧,恭禧。

‹ 上一主題|下一主題