用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria (維記) 2012 – 2013 PN 結果!
樓主: zzzchow
go

Victoria (維記) 2012 – 2013 PN 結果! [複製鏈接]

回覆:huimcedu 的帖子

5 days. I called and checked.

huimcedu  thanks. 好開心  發表於 12-3-25 10:11

回復 ET0626 的帖子

THANK YOU ET0626 & 熊貓BB

尋日註冊左兼交左信, 希望轉到啦!

回復 sarubuta 的帖子

老實講, 我估活潑嘅小朋友會適合Victoria多D, 相反可以坐定定嘅就迦南啦.
不過要因應你想佢讀咩stream嘅課程啦. 事關呢兩間係好唔同架.
而我自己, PN 1) 一定要近屋企 2) 最好只返兩三日.
聴講迦南都幾好, 教得小朋友好乖. 不過就谷小小...
以上係我嘅小小意見, 你可以考慮反自己小朋友嘅性格 & 同你對學校嘅期望而定啦!

咁啱, 我又係考慮緊迦南(小西灣) or Victoria (中康). 迦南超近, Victoria 要去到太古城. 囡囡係一個好主動, 好活潑既小朋友, 當然, 想佢英文可以打好個底啦.
不過迦南又唔係差 wor, Interview 時, 老師都好好. 苦惱中.....

想問有無人知Victoria 有無校車經小西灣, 同幾多錢一個月?

huimcedu 發表於 12-3-26 16:19

咁啱, 我又係考慮緊迦南(小西灣) or Victoria (中康). 迦南超近, Victoria 要去到太 ...
就咁聽你形容, 你好似鐘意Victoria 多D, 但係就貪迦南近D而又都ok/幾好

你屋企去Victoria (中康)要幾耐?  如坐校車半個鐘內到我覺得ok

回覆:Victoria (維記) 2012 – 2013 PN 結果!

South Horizon 收咗"AM pre nursery class" ,睇完各位媽媽d post先知有2,3,5日班,封信冇寫嘅? pls help

huimcedu  South Horizon 無2,3 日班, 張報名表有寫  發表於 12-3-27 08:38

引用:middle+kornhill,+pm,+八月尾細b,+冇番vict

原帖由 myhappybb 於 12-03-22 發表
middle kornhill, pm, 八月尾細b, 冇番victoria pg
我想問下, 點睇係番幾多日ga ? (我見有人話只收2 days)
...
我都好想知

sarubuta 發表於 12-3-27 00:35
就咁聽你形容, 你好似鐘意Victoria 多D, 但係就貪迦南近D而又都ok/幾好

你屋企去Victoria (中康)要幾耐?   ...

我住小西灣,坐的士就10分鐘內到, 校車應該都唔會多過半個鐘掛.
我地決定比Victoria留位費啦!  

lw1123 發表於 12-3-27 01:43
原帖由 myhappybb 於 12-03-22 發表
middle kornhill, pm, 八月尾細b, 冇番victoria pg
我想問下, 點睇係番幾多日ga ? (我見有人話只收2 days)
[quote]lw1123 發表於 12-3-27 01:43
我都好想知
Middle Kornhill Campus - 3 day and 2 day classes only offers to children under 2 at the beginning of the school term (August)

有分2/3/5日班的分校的取錄通知上, 有寫返幾多日(活動日期), 我張就係咁寫(5日班):

取錄班別 Class accepted: 下午國際雙語(英語/粵語)小組班
                                         Afternoon International Bilingual (English/Cantonese) Pre-Nursery Class
活動日期 Days: 星期一至星期五 Monday to Friday

我相信冇寫幾多日的, 就即係五日, 因不是間間分校有2/3日班

‹ 上一主題|下一主題