用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SKH 聖公會幼稚園結果
樓主: janice007
go

SKH 聖公會幼稚園結果  

阿仔reject咗,都預咗,砌Lego要跟顏色畳上去不特止仲要一時紅色係左面綠色係中間,咁既年幾點識2 dimension pattern呀! 大家good luck

回復 sunnygirl 的帖子

好~..大家一齊努力~.

希望大家都有機會做同學仔~~

waiting list only. 雖然比想像中好(因為預計佢reject), 但都難免失望.

好羨慕其他人有offer.

回復 sweeticandy 的帖子

Reject都可以變到有offer? 咁我今日又寫下信喇﹗

回復 sunnygirl 的帖子

話時話唔知有幾多小朋友係 on waiting list? 我見offer又有﹐waiting又有﹐reject都有。

bopui0607  應該唔少waiting, 除非wait得前, 如果唔係waiting = reject, 只不過感覺上好少少. 冇一下子冇晒希望, 但其實可能結果一樣.  發表於 12-3-20 11:33

回覆:janice007 的帖子

我都想知~

回覆:janice007  你小朋友好叻呀﹐當日有超水準表現﹖

囡囡起初有少少怕羞, 但俾我激一激之後,
有問必答, 而且快而準, 老師既指示亦做足
我同我老公都驚訝囡囡既表現~

回復 janettsui 的帖子

咁你住邊區﹖有無世襲關係﹖(希望你唔好介意我問)
不過一句講晒﹐你小朋友真係好叻﹗係細仔之典範﹗

janice007 發表於 12-3-21 12:20
回復 janettsui 的帖子

咁你住邊區﹖有無世襲關係﹖(希望你唔好介意我問)

中西區, 唔係世襲
無話叻唔叻, 好睇interview既老師同內容
in左6間, 3間有offer, 3間waiting
囡囡比較慢熱, 有offer d學校都係in得比較全面既
或許因為細b都做到晒, 所以有offer o卦

請問有offer既家長,你哋要幾多號前要交錢?同交幾錢?留位費only? 謝謝.

回復 dazzis 的帖子

尼個星期五(23/Mar)交$660留位費

給on waiting list而又很有心想入聖公會的家長們一個參考,真實個案。
上年有朋友寫了不下三封的求位信,每封都附有小朋友的勞作,讓小朋友參與求位以表誠意,最後皇天不負苦心人,得咗!

有心想入的寫多幾封信,打多幾次電話問,唔駛唔好意思。站在學校立場,一有位當然會先給予有心有誠意的人啦,係咪?

回覆:SKH 聖公會幼稚園結果

唔知今日多唔多人無去註冊呢?

回復 ltang7 的帖子

我雖然reject但都寫了1封信到學校﹐我知應該無機會﹐但我為囡囡盡過綿力﹐無悔了

這兩天如果有人收到電話請上來報喜﹗

janice007 發表於 12-3-27 14:24
這兩天如果有人收到電話請上來報喜﹗

去年都係話有位就會在3月call waiting,但其實佢地去到好後(等埋6月交大訂時)先call唔會咁早call的,雖然今年唔知會唔會一樣,不過俾定個心理準備大家未必咁快會call waiting.

回復 日日見住你 的帖子

謝謝分享﹗
我鄰居﹐日望夜望就係等緊奇蹟﹐真係陰公﹗

頭先打去學校,個職員話已經CALL 晒waiting, 無望luu

login_mc 發表於 12-3-28 11:48
頭先打去學校,個職員話已經CALL 晒waiting, 無望luu

好似年年都會咁講架喎!等你地死心,唔使成日打去嘛.

btw,就算真係call晒,仲有d有交留位最終都唔讀的,所以不要灰心,繼續努力!

回復 日日見住你 的帖子

多謝鼓勵, 我已經寫左兩封求位信...而家要等第二輪call waiting, 咁仲好唔好繼續寫信呢?有無人有經驗呀?