用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: QQPHOEBE
go

報到 [複製鏈接]

回復 MamaRabbit 的帖子

我囡都係0901b, 原本都想轉AM, 但知勁多人想轉機會會好微, 而且K2會全部返am, k3又返PM, 所以無所謂啦, 而且我有朋友囡囡幼稚園返PM,佢話小朋友夠精神d, 所以唔轉啦, 校巴註冊日睇到上年的路線都經! ok ar!

is it true? all k3 will attend pm class??

JOJA  yes  發表於 12-5-30 11:25

Fatta 發表於 12-5-11 10:46
is it true? all k3 will attend pm class??
YES, mickeywpk 講得岩,k1 (am or pm), k2 (all am), k3 (all pm)

回復 ElaineHsu 的帖子

我住青衣翠怡花園架. 我同你一定可以夾到. 想問關生的電話及資料.

回覆:SANDYCHAN1102 的帖子

我唔知呢度post唔post得,所以pm咗你

hi 20022009, re番你的點評"如果price $800-1000個價都好OK下喎~ 我囡依家讀緊嗰間.石離-荃灣收$700  發表於 12-5-15 17:40"
我睇報紙,依家保姆車都會加好多價(加幅達20%),因為除了個牌升了值之外,油費又加。如果到時關生可以keep得住$1000/month就好了。

MamaRabbit  agree with you, mandycmt7  發表於 12-5-25 12:45
mandycmt7  我只希望有車到我樓下已非常好了!  發表於 12-5-24 23:57
修身 齊家 治國 平天下
Learning never ends

請問各位HY mama有無同小朋友報summer course? 可否分享下讀咩好?謝謝!

另外可否分享下你地小朋友現時join了哪些興趣班?我囡囡現時返whole day,我諗返了協恩後要為佢plan下剩番果half day學咩好。謝~

回復 雪豆 的帖子

阿女而家返下午PN,所以只有星期六俾佢去跳舞,暑假已報學游水,佢好鐘意游水的

雪豆  Thanks for sharing. 我都好想俾個女去學跳舞,不過唔知ballet好d定中國舞好d  發表於 12-5-28 14:26

雪豆 發表於 12-5-24 12:12
請問各位HY mama有無同小朋友報summer course? 可否分享下讀咩好?謝謝!

星期六返英文playgroup, 暑假報左跳舞同畫畫班, 又計劃開始學游水,但亞女差不多從未接觸過水...有冇咩泳會介紹for 初學小朋友?

仲想plan開始比佢接觸玩下學琴...不過柏c同通li果d兒童班都好貴下~

MamaRabbit 發表於 12-5-25 12:52
星期六返英文playgroup, 暑假報左跳舞同畫畫班, 又計劃開始學游水,但亞女差不多從未接觸過水...有冇咩泳會 ...
hi MamaRabbit, I see.
因為協恩同泳天(泳會)有connection,所以我都有諗過俾小朋友去呢間學(不過見佢地無親子班)。另外大力都有出好多swimming team選手,佢仲有親子班tim。不過佢開班地方唔太就腳,我依家都好十五十六。

mandycmt7  我都有想過去大力,不過佢地地點真係好唔方便。  發表於 12-5-28 23:12

雪豆 發表於 12-5-28 14:30
hi MamaRabbit, I see.
因為協恩同泳天(泳會)有connection,所以我都有諗過俾小朋友去呢間學(不過見佢地無 ...
其實我自己本身都唔識游水,我都唔清楚,佢地呢個年紀(3歲幾)是否應該join 親子班or 自己學水? 其實我唔多相信我個女自己肯學水...佢平時好驚死!

大力我都聽聞不錯呢,但不清楚佢既地點

雪豆  我估親子班會好d o既。我見大力得Shatin College, Renaissance College同埋九龍灣有班。  發表於 12-6-1 14:31

mandycmt7  我都有想過去大力,不過佢地地點真係好唔方便。  發表於 4 天前
Re: mandycmt7, 同意,真係好唔就腳呀。

睇番今年小一派位~ 我身邊有好多家長唔係第一志願. 唉~~ 三年後既我地~ 競爭仲大. 諗起到我地嗰年都覺得心酸.

仲要係百無人仕: 無家姐係度讀, 唔係舊生, 乜分都無. 唔係校網..... 唯一只有叩門.

雪豆  Same here, 我睇新聞見到有好多家長喊,我都感受到佢地焦慮的心情。  發表於 12-6-7 17:27

20022009 發表於 12-6-4 12:00
睇番今年小一派位~ 我身邊有好多家長唔係第一志願. 唉~~ 三年後既我地~ 競爭仲大. 諗起到我地嗰年都覺得心 ...
只有協小轉直資,我地呢種百無人士才會大機會一點入到,可是3年內會成事嗎?

有消息請大家立即報告啊!~

我住西貢, 有沒有人可以知道有沒有校車呀??可以一齊share呀下!!!

如果想請問要幫個女報d summer course, 如英文, 或 swimming, 有什麼好介紹呀??

lokjoy 發表於 12-6-5 12:44
我住西貢, 有沒有人可以知道有沒有校車呀??可以一齊share呀下!!!

註冊果日,學校點答覆你?

回復 20022009 的帖子

我諗自己唔會咁好彩果個,所以而家都係一心諗住叩門,希望以協幼之名叩門會好D啦!

lokjoy 發表於 12-6-5 12:44
會唔會係彩虹上校車會好啲? 返工時同個囡一齊去彩虹
‹ 上一主題|下一主題