用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問自行要幾時通知教署?
go

請問自行要幾時通知教署?

會一次過遞名定確認收就遞?

唔好意思,我係想問“自行“選既學校。

cy.muimui 發表於 12-3-13 17:50
唔好意思,我係想問“自行“選既學校。

4月尾囉!不過我想知點解你要咁問!

d時間都好緊迫,唔會分幾次遞。
:verycold: :verycold: :verycold:

醒目開學勳章

樓主,唔通你想去拎番張紙出黎。

應該會在4月中, 因為大多數的小學都會在4月中之後, 會同小六家長開會, 小學會有教育局發出以下的表格, 才可以解釋到本區及他區還有多少位用作大抽獎之用.

http://www.edb.gov.hk/index.aspx?langno=2&nodeID=1568

Ohnono: 因為我朋友問會唔會有d自行(已確認)會收既名單先遞上教署,然後有d學校因應资料而揀選未有着落而ranking高既學生面試,無乜特別,只係研究吓                                                                                                                                    2BMa: 佢收我即刻仆到去慶祝,點會諗住攞番……                                             JJ320: 唔該哂,thanks!