用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有關留位費, 書費, 其他雜費
樓主: karenbabe
go

有關留位費, 書費, 其他雜費 [複製鏈接]

感覺有點強搶
1. 九月開學,三月要買校服?!?!
2. TEXTBOOKS為何一定要在校購買?有團購的discount?更離譜的是連最基本的書單也沒有,就要家長交出錢...匪夷所思。

回覆:有關留位費, 書費, 其他雜費

現時只有明慧一個offer, 仲有三間等緊result, 阿仔面試表現又唔係太好, 呢兩千幾蚊都要比咗先架喇

今天再打去查詢, 老師講可暫時買住1套校服同運動服先......外套可以遲d買, 而襪係普通白襪, 可以自己外出買。如果當天有貨就可以拎埋走, 但就無得換, 如果擔心size到時變細, 就買大少少.........其實聽電話個老師都好有禮貌同慢慢解釋, 奈何有d係學校規定, 佢都只可以叫我買住1套需要既頂住先.....到時再買...........

York 都在 1 月尾按排註冊, 要交校服費及其他雜費, 都成 $5xxx.00, 但如果在 7月前書面通知退學, 可以退回所有費用。 但不明白為何明慧沒有得退 ??? 即如果有理想的 offer, 那 $2xxx.00 便沒有了。
因我已交 York 的費用, 故我會放棄明慧了, 希望想入明慧但 waiting 的小朋友會收到信啦。

回覆:有關留位費, 書費, 其他雜費

我未必買校服, 我唔信到時真係讀佢唔比我買

我打去問過,一定要係佢度買襪,因為有校名,22蚊,搶$
‹ 上一主題|下一主題