用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 時光倒流 PN / 幼稚園 時.....
樓主: GIPW
go

時光倒流 PN / 幼稚園 時.....  

回覆:時光倒流 PN / 幼稚園 時.....

我會繼續揀happy school!繼續比佢玩iPad!由3歲開始比佢學琴,雖然進度慢,但訓練到佢專注力!會放手比佢做自己做到的事!繼續做我的hea媽媽!
因為幼稚園的快樂學習可以令佢有好的心態,令佢會積極學習!

引用:我會繼續揀happy+school!繼續比佢玩iPad!由

原帖由 chris0411 於 14-07-12 發表
我會繼續揀happy school!繼續比佢玩iPad!由3歲開始比佢學琴,雖然進度慢,但訓練到佢專注力!會放手比佢做 ...
好奇一問,點解會決定畀佢繼續玩iPad?

回覆:phoebewong123 的帖子

其實幼稚園都會教佢地用平板!在於你比小朋友玩幾耐玩d咩!我多數download 數學、英文故事、英文卡通片比佢!K3會限佢放假先玩!

引用:我會繼續揀happy+school!繼續比佢玩iPad!由

我會繼續揀happy school!繼續比佢玩iPad!由3歲開始比佢學琴,雖然進度慢,但訓練到佢專注力!會放手比佢做 ...
有冇諗過幼稚園開心得濟,上小一唔慣,好辛苦,失去自信。

回覆:bubuG 的帖子

我小朋友都有功課!每個星期都有圖書讀,k3有週記做!只不過無默書!星期五有時有8樣功課!

引用:我小朋友都有功課!每個星期都有圖書讀,k3

我小朋友都有功課!每個星期都有圖書讀,k3有週記做!只不過無默書!星期五有時有8樣功課!

...
哦,都唔算"hea"

引用:Quote:原帖由+chris0411+於+14-07-12+發表

原帖由 bubuG 於 14-07-12 發表
哦,都唔算"hea"
好多謝你關心呀!你講過問題我都考慮過,我小朋友今年先升小一!希望佢適應到!今個暑假會同佢讀多d中文圖書!可否分享一下升小一要注意的事項!先謝謝!

醒目開學勳章 貢獻勳章

無後悔,應該係話揀啱咗
因為呢間KG俾咗一個接觸某活動嘅機會俾阿仔,佢返屋企不停同我講佢想學,學咗半年開始攞獎,到年半開始已經差唔多同齡之冠
多謝學校,幫我揾到第一個亮點!
恐龍家

回覆:時光倒流 PN / 幼稚園 時.....

我要勤力幫個仔認字

引用:+本帖最後由+Angelakibb+於+12-3-7+17:43+

原帖由 Angelakibb 於 12-03-07 發表

1. 必選英普班 .. 因為語言真係不知不覺"浸"出來 ... 我個 ...
如你搏到spk or spn , 就會無左英普班既效果.... 咁假設你博倒, 你會選做大b讀spk or spn , 定做細b 享受英普班帶來的好處? 謝謝你回覆!