用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節, 鋼琴
樓主: xanax1mg
go

校際音樂節, 鋼琴   [複製鏈接]

回復 joemyt 的帖子

1-1-4
似乎2、3名略有距離,否則應可以二個第二、三個第三!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回復 bebebe12345 的帖子

昨天VIOLIN GRADE 3, 1個第一#91分,1個#2 88分 1個#3 87分

好快彈完比賽, 要等15-20MINS齊人方宣佈結果

1-1-1
好孤寒呀!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

happylamily 發表於 12-2-28 00:27
請問你係邊個場地比賽呀?

灣仔藝術中心~

我昨天做義工帶學生參加G2 violin, 都係1冠94,1亞92及1季91,不過我從未睇過小提琴比賽,好高分!而學生都覺得比分手鬆,因真中一個有少許失手,拉了2次那幾個音,整體都麻麻,她本身諗住只得7x分,居然有80!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

地點係六國酒店
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請問係咪每日每個場每一組都會產生冠亞季三個獎架?

fcbttkw  是  發表於 12-2-28 12:39

有機會沒有獎。如果評覺得水準不達要求,可以懸空。
(級數的未見過如此,高級組就有)
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

請問分紙會大約幾點派發?

看到大會指引, 說明小朋友去報到後, 家長與小朋友會分開直至比賽, 咁佢彈完我係咪唔使郁, 教定佢落番來找我一起坐, 等睇埋其他小朋友比賽完先起身離開?

另外, 學校當天有禮育課, 小朋友著運動服去比賽可以嗎?

回復 wootaitai 的帖子

Wootaitai:

應該不同評判, 昨天是六國

bebebe12345 發表於 12-2-28 10:07
1-1-1
好孤寒呀!

我仔今日都係哦
我聽到是1冠(90),無亞,兩季(87)!!

回復 marcuscyrus 的帖子

是否同一評判?好後生

chrwan 發表於 12-2-28 14:15

是否同一評判?好後生

帶眼鏡女士,高高大大,金髮,看來有點不舒服,講幾下就咳
寫的評語好長,但講又唔係講得太多野

男的, SLIM, COMMENT 不多

醒目開學勳章

尋日既比賽, 有2個小朋友彈高左8度, 唔知係老師咁教定係擺錯手........

wootaitai 發表於 12-2-28 10:12
什麼評判啊?

來緊2/3級大部份在六國會唔會同一人?

以往同場地同grade也不一定同一評判

貢獻勳章

我亞仔嗰場有個小朋友,佢將首三十幾秒的歌,彈咗成兩分鐘先至完成,結果佢媽媽話係零分,仲在巴士上由上車鬧到落車 (過海巴士)。

昨天的評判係一老外教授,我唔知佢算唔算手鬆,因為亞仔一粒音都無彈錯,好乾淨。但就係因為太乾淨,應有的Dynamic做唔足,所以無三甲。

不過,我都係好開心,因來可叫亞仔再加努力,下年入圍!

貢獻勳章

City Hall Recital Hall

joemyt 發表於 12-2-28 16:50
我亞仔嗰場有個小朋友,佢將首三十幾秒的歌,彈咗成兩分鐘先至完成,結果佢媽媽話係零分,仲在巴士上由上車 ...

唉..如果叫佢媽媽自己上台彈下,就知道在台上的壓力
我幾廿歲人彈左咁多年,都仲會緊張啦
何況一個非專業的小朋友
如果係因為準備不足而彈唔得好,小朋友在台上的表現如何,佢自己都知,在台上出醜已經是對佢自己一個好大的教訓

‹ 上一主題|下一主題