用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田培基今日都沒有收到信是否落空呢 ? ...
go

沙田培基今日都沒有收到信是否落空呢 ?

沙田培基今日都沒有收到信是否落空呢 ?
或者是表示小朋友的banding 都幾後呢 ??
好煩呀

未必的,只是第一輪,其實好多in左未必讀的,好多只係想攞個面試經驗,所以未必會登記,所以,當第一輪登記截止後,有餘額就會再發信,直到四月前,因為四月中要程報給教育處
培基面試並不是全睇banding,以我所知有些收到信的,band 1尾都有,但反而有些band 1 中的都無收到信

絕對唔係band 1 至收到第一輪信!我識得既又收到第一輪offer既全部都係band 2生!我個仔band 1中上,佢話in得幾好,都有信心,但都收唔到第一輪offer,我反而想遲d至收到通知!

請問有冇家長已收第二輪offer? 幾多號Deadline? 如果報了培基, 但7月10日放榜後可唔可以再到津或官校叩門?

--deleted--

回復 mscma 的帖子

我個女第2輪interview,同你一樣收到OFFER短信, 19/3 deadline.

回復 MMChan 的帖子

可以報讀培基, 放榜後再去津校叩門的, 舊年阿仔的同學都係咁做! 真係好爭扎, 究竟報讀培基免去煩腦, 定係繼續呢個心臟病遊戲!

coachcoach 發表於 12-3-14 20:31

我個女第2輪interview,同你一樣收到OFFER短信, 19/3 deadline.

我個女都是第2輪interview,今日收到OFFER短信, 一樣!

請問有offer嘅係band幾嘅學生?會註册嗎?

--deleted--

回復 chunyanma 的帖子

沙田區小學,算Band 1頭學生,應該... 放棄!

我都收到 offer,但應該唔讀! 因已向心儀的另一間直資登記了。祝大家的兒囡都能入讀心儀的學校。不論政府或直資。

我都收到offer.......,應該讀

我已註冊, 作めband 2 校, 這校已算不錯了

回復 329048 的帖子

i also received the offer. deadline : 19/3
maybe give up !!!

why?[/color]

回覆:沙田培基今日都沒有收到信是否落空呢 ?

我個囡第一輪收到offer19/3, 昨日呀囡同學收到第二輪offer, 26/3 deadline!

回覆:沙田培基今日都沒有收到信是否落空呢 ?

我都已放棄!會讀另一間直資!祝大家一切順利!

--deleted--

coachcoach 發表於 12-3-14 20:31

奇怪一問 , 點解您會係短認通知 , 我是昨天收到通知信連同意事 , 26 / 3 deadline .