用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節~~報料區
樓主: fcbttkw
go

校際音樂節~~報料區

小伊 發表於 12-3-1 18:01
要背對獨奏者咁大整蠱?

係阿..個琴在台下,面壁的~_~
大大個背隻對住評判

引用:Quote:小伊+發表於+12-3-1+18:01+要背對獨

回復 wootaitai 的帖子

係咪小童群益會個場?個台不高,約兩呎半

回覆:MC1128 的帖子

好多埸地都有問題。例如在靑協,個Yamaha唔多靈敏,評判坐在後半場,在參賽者和家長席後面,觀眾席椅背又高。

Charlotte_mom  青協個場好鬼大, 如果朗誦, 細聲D都攪唔掂  發表於 12-3-2 16:54

小伊 發表於 12-3-1 21:45
好多埸地都有問題。例如在靑協,個Yamaha唔多靈敏,評判坐在後半場,在參賽者和家長席後面,觀眾席椅背又高 ...

我覺得青協燈光都麻麻,我次次去親都頭暈作嘔

引用:回復+wootaitai+的帖子 係咪小童群益會個

貢獻勳章

回復 小伊 的帖子

Yamaha 做摩打起家,樂器都只不過係100年,得個 "穩陣",並無個性。我老公話玩樂器的人,尤其係 Pro的,都唔會買 Yamaha 樂器。因為每種樂器都會有其知名品牌,好似色士風咁,無人會買 Yamaha,又貴又唔得,識貨的都會買 Selmer 或 Yanagisawa。

亞仔在 City Hall 用的不是 Yamaha,而係歐洲牌子。

不過,個琴一日一百幾十人彈,仲唔係個個 pro,唔精神緊會有 !

Good Luck !

bebebe12345  Bösendorfer  發表於 12-3-2 16:24
音樂人長老  推廣成本會打埋落價錢度所以貴過人  發表於 12-3-2 08:47

mrnosey 發表於 12-3-2 16:19
想問是否只有冠軍先有拎錦旗? 謝謝
...............Yes
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回復 chrwan 的帖子

Congrats :D