用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 囝囝忘記帶風褸回家(更新:今日學校通知已在窿罅處搵返!) ...
go

囝囝忘記帶風褸回家(更新:今日學校通知已在窿罅處搵返!)

簽名被屏蔽

再過2-3天問問吧, 我仔一年到晚成日漏低不知幾多次外套在學校. 有時可能其他同學仔吾為意穿錯回家. 我最長一次差不多等左7-8天突然又在校務處搵得返. 最壞打算, 穿深藍色太空褸, 無甘涷就藍色泠衫加灰色運動服搞點. 我仔讀四年級,我都話到明畢業前都吾會再買外套比佢,希望佢小心d.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我仔嗰件已經石沉大海,作最壞打算吧!都唔明人人有一件、寫埋名都可以搵唔番?

簽名被屏蔽

My girl had switched with other girl's sports wear after gym training and got back after washing for several times.  I think they are not intent to take it, they just not care about it.

簽名被屏蔽

我試過有次吾見左好耐,巳作最壞打算,到差不多學期尾時又去問, 校務處d人話,有好幾件無寫名(因我之前都無寫名),你看看有否. 我其實都吾認得, 唯有取回一件差不多走便算. 但個度有成十幾廿件無人認領.

我同意其實d小朋友並不是貪心, 根本佢地大頭蝦,完全無心裝載, 係咪自己件衫都無為意,就算那錯也不是有意的.

你得閒又去問下啦. 但最壞打算咪穿冷衫,涷d就穿羽絨囉,冬天好短姐.

簽名被屏蔽

恭喜晒! 終於浮現了!

簽名被屏蔽