用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園面試班介紹
樓主: jonasmami
go

幼稚園面試班介紹 [複製鏈接]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我身邊有幾個朋友上過尖沙咀加連威老道有間面試班
結 果 係 賴 哂 野

我個人覺得幼稚園上面試班不太有用, 最重要係平日比佢接觸多d陌生人, 鼓勵佢肯開口講d簡單既說話, 例如名字, 喜歡吃什麼........因為唔講野, 好難入d多人報既學校.

平日同佢認下英文字母, 數目字, 形狀, 顏色.....

冇辦法因為那些面試班標傍有哂所有名校的
面試材料, 面試重點, 如何重點訓練
又說考完面試班有90%必收

回覆:幼稚園面試班介紹

I just walk pass: but some post seems to be far to commercial.  Be careful

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

自從個仔成功比所有KG accept 後, 都有2/3年未上過baby-kingdom.
都有試過不同面試班.

其實我覺得面試班唔係太重要, 自己train 都OK.  只係我地兩公婆要返工.
返到屋企都7/8點.  同埋有人guide 住心理上好些.

上個月同嗰陣一齊上面試班 家長Gathering.  傾明年考小學嘅準備.
  其他家長雖然入咗St Cat, KV. 都擔心緊升唔升到好嘅小學, 又要塭番之前個老師幫手.
好彩小兒入咗一條龍.唔駛煩.

所以我覺得面試班唔係一定要上.就算上都唔好上死一間.
有些一俾要兩三千, 我寧願上多幾間唔同嘅.

有時唔一定老師問題, 只係自已小朋友唔夾.

‹ 上一主題|下一主題