用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想轉琴老師,但又報左4月考琴,點算!
go

想轉琴老師,但又報左4月考琴,點算! [複製鏈接]

其實係幫朋友問的,佢女女個琴老師最近好有問題,成日遲到又冇心機教,佢想搵個另一個老師,但最煩就係所有考試的通告同成績都會send哂去佢e+個老師到,咁我朋友可吾可以自己handle番呢? 係吾係可以自己打去音統,可否俾喲意見?

謝謝,
   0    0    0    0

你打去考試局(考試證上有寫聯絡電話),講清楚原因,他們會比張表你,傳真回去。記得要盡快做,要幾個星期才能改好,改好後分紙和Cert都可以寄去你家的。

你打去考試局(考試證上有寫聯絡電話),講清楚原因,他們會比張表你,傳真回去。記得要盡快做,要幾個星期才能改好,改好後分紙和Cert都可以寄去你家的。

miaochan 發表於 12-2-7 12:27
你打去考試局(考試證上有寫聯絡電話),講清楚原因,他們會比張表你,傳真回去。記得要盡快做,要幾個星期 ...

但我朋友連考試証都未收到,要3月先至有,e+可吾以打去考試局呢?

不如直接打電話問考試局啦!
for every one criticism, three positives must be given.

簽名被屏蔽

去年好像收$100. 而家打啦,有名可以查喇,最好連考試證都寄去你家。還有你要求改地址,考試局是會同時通知老師的。

多謝分享. 等我通知我朋友快d打去考試局check吓先

回復 jjhwong 的帖子

儘快打去考試局﹐可以要求將所有correnpondence 轉為寄給考生本人﹗http://www.hkeaa.edu.hk/tc/ipe/abrsm/ptexam.html#12

多謝幾位姊妹的分享,已通知了我朋友
‹ 上一主題|下一主題