用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~ ...
樓主: max1116
go

新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~   [複製鏈接]

貢獻勳章

323 發表於 12-2-10 01:06
準備研究左好多年都無人知, 只知一試無妨, 交form時間應該無影響
難唔難過中六合彩真係好難講,不過就有一個共通點,就係 買/報 唔一定中,唔 買/報 就一定冇得中,同意嗎 ??
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

323 發表於 12-2-10 01:05
其實唔解話少左位? 舊年收54個, 今年都係話"不超於五十四名"

定係我唔夠瞓個腦轉唔到? ...

喺樓上(前面)好似有家長提到"新人事新作風",我個人就唔作評論。(n 年前好似係收60個名額)
[img]http://forum.baby-kingdom.

想請問SPN 和SPK 是不是會大機會入SPC呢?

回復 KaHeiBaBa 的帖子

agree! 咁我覺得中spn比較易d,  同中咗, 我開心過中mark six好多好多好多倍!!!!

323 發表於 12-2-10 01:02
前面有媽媽話學費唔係人人負擔到, 我都覺得係架, 不過讀完之後, 完全明白點解你地成日講"物超所值"

真係同一般既學校好唔同, 老師好, 家長好, 同學好, 課程好, 比好多機會小朋友去主動學習, 總之就係"好"

323 我都相信 SPN 一個字係好!  不過要 10/3 之後一直等 interview 信真係好難捱, pink letter 當然開心啦, 如果 blue 就要識得安慰返自己, 我個女係 09 細女, 前幾個月報 K1 都食慣檸檬, 但今次係最想要o既 offer, 都係儘力啦, 大家共勉之

gloriababy  hihi....我個女都係09年細女, 報既K!都係全軍覆沒, 我本身都好鍾意SPN, 今次會以大女身份試下, 希望成功~ btw, my girl is 30.12.2009  發表於 12-2-23 17:01

回覆:新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~

我都打算幫個囡報SPN,有冇人知道如果媽咪係舊生,報名表有沒有此項要填寫?

Thanks

KaHeiBaBa 發表於 12-2-9 19:11
不過就係妳杯茶,重係好想好想飲嗰隻,哈哈 !!

皇天不負有心人,結果妳都飲到了,咁不妨 ...

係呀, 請分亭多 d 泡荼, 沖茶, 飲茶o既經驗呀

回覆:bbc2010 的帖子

我今晚返去睇下份form有無寫再覆你。

回覆:treasurebaby 的帖子

我都覺得交表時間係無關係,上年第一個排隊交表既人係半夜三,四點去到,但都無面試機會。

回覆:treasurebaby 的帖子

係啦,我相信先到先得並非學校的評分準則。

係呀,報SPN 真係好似買mark six, 不過唔使錢,但都要睇luck 或緣份,我就想中SPN多過marksix
我囡囡未出世已心儀SPN, 一個月大時,乜都唔識又驚miss咗報名,買幼稚園天書睇又冇乜用,膽粗粗打去SPN問報名事宜,雖然已是年半前的事,我仲好記得接電話的人好nice, 她說囡囡要等12年3月報名,報名後會抽籤選人面試,面試再決定取錄與否,一直等,終於快要報名了
見好多前人研究揀interview 準則也沒有結論,我相信過程中真的會抽籤
Good luck everyone

DanDiMa 發表於 12-2-10 10:15
323 我都相信 SPN 一個字係好!  不過要 10/3 之後一直等 interview 信真係好難捱, pink letter 當然開心啦 ...

spn有好多超大女, 加油呀

treasurebaby 發表於 12-2-10 13:26
我都覺得交表時間係無關係,上年第一個排隊交表既人係半夜三,四點去到,但都無面試機會。

...

佢哋話:(因幼兒園名額有限,本機構希望能盡量服務有全日託管需要的兒童,故無此必要的家長請考慮報讀其他幼兒園或聖保祿幼稚園)
咁係唔係意思如果我話我係一個FULL TIME MOM, 咁佢哋一定覺得冇必要俾我個囡讀啦?

佢哋話:(因幼兒園名額有限,本機構希望能盡量服務有全日託管需要的兒童,故無此必要的家長請考慮報讀其他幼兒園或聖保祿幼稚園)
咁係唔係意思如果我話我係一個FULL TIME MOM, 咁佢哋一定覺得冇必要俾我個囡讀啦?

貢獻勳章

唉,坦白講,每年去到某些時候,其實嚟嚟去去都係嗰 D 問題,都係一般有心嘅家長,佢哋憂慮及需要考慮嘅問題;所以如果大家不厭其煩,其實係可以考慮睇番以前嘅 post,當中某些家長嘅分享,絕對可以為大家解除心中嘅疑慮,重新去厘定、考慮自己心儀嘅學校,是否適合自己嘅小朋友;咁當然有某 D 答案,係需要不斷更新,先至可以切實咁幫到大家。

SPN 舊主題分享: Please click !!

cloudwingwing  好勁!  發表於 12-2-22 22:52

回復 KaHeiBaBa 的帖子

KaHeiBaBa: 你真係好有心!! 你d information今我地"當年"benefit唔少

KaHeiBaBa 發表於 12-2-10 04:55
喺樓上(前面)好似有家長提到"新人事新作風",我個人就唔作評論。(n 年前好似係收60個名額) ...
請問提到新人事人作風,意思係唔係下年再唔係古修女做校長啦﹖

回復 BBQQmomi 的帖子

而家囡囡的同學的媽媽,有working mum and full time mum, 申請先啦,一切隨緣。。。

我家是仔仔,有男仔讀嗎?唔知派位OK唔OK
‹ 上一主題|下一主題