用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如你發現有人借地址, 你會點?
go

如你發現有人借地址, 你會點?

如你發現有人借地址, 你會點?

致電2832 7700,向教育局學位分配組舉報。

Mat_Dad  x 3  發表於 12-1-13 09:48
conniechan125  x2  發表於 12-1-12 20:36

如果是親人,就不會大義滅親,朋友更加不想,但收佢不佢我,我就會

醒目開學勳章 王國長老

如果唔係同佢有仇就又真係想舉報: 而家舉佢, 佢有本事/誠意仲可以力挽狂瀾
如果同佢有仇就又真係想舉報: 等派完位至舉報, 到時佢真係要靠叩門至攪得掂了(不過真係好毒)

vincher  好橋!但做0吾出!相信你只是說說吧!  發表於 12-1-28 21:31
chu__chu    發表於 12-1-16 12:41
iantsang  真係太毒,對唔住接受唔到。 大人係做得唔啱,但親眼見過,小朋友好可憐,我寧願選擇寛恕。  發表於 12-1-14 01:48

要有咩資料先可以舉報?

Charlotte_mom 發表於 12-1-12 21:17
如果唔係同佢有仇就又真係想舉報: 而家舉佢, 佢有本事/誠意仲可以力挽狂瀾
如果同佢有仇就又真係想舉報: 等 ...

Great idea ...

Charlotte_mom 發表於 12-1-12 21:17
如果同佢有仇就又真係想舉報: 等 ...

唔.......唔止毒,仲好絕!如果冇本錢讀私校或國際學校,我諗個家長晚晚都喊濕幾個枕頭。
早知今日,何必當初呢!

"禍不及妻兒",大人有錯,小孩無罪。如果要毒啲,我會選擇報警,等差人拉佢返差館。

GoodGrief 發表於 12-1-13 20:15
"禍不及妻兒",大人有錯,小孩無罪。如果要毒啲,我會選擇報警,等差人拉佢返差館。 ...

嘩!你仲絕!再落去駛唔駛搞到家破人亡先收手呀!

醒目開學勳章 王國長老

駛唔駛叫版主close左個主題呀

哈哈!咁又唔駛!

回復 1241mum 的帖子

努力搵多d 個個人既資料, 然後直接向教育局舉報佢! 千其唔好同佢學校講, 學校可能因為聲譽問題會私下解決, 唔公證

回復 GoodGrief 的帖子

... support ... arrest them ...

又嚟?駛唔駛『拍』埋?

要舉報, 真係做到好絕, 我都未必會咁做; ....講真, 樓主發現得, 莫非係熟人所為?

jc2009 發表於 12-2-14 12:10
要舉報, 真係做到好絕, 我都未必會咁做; ....講真, 樓主發現得, 莫非係熟人所為?  ...
舉報又點算絕呢?又唔係要佢條命。反而,個個借地址,連累好多真正住同區嘅小朋友冇得入某學校,咁做就真係對個小朋友「絕」喇﹗

Its pathetic that someone borrowed address and felt so proud to disclose to others. We were asked to submit Property tax..or lease agreement.

其實你有十零廿萬去打張一年以上有釐印的租約,你就可搵一區任抽,可等到派位真係抽中才去住也可,也不怕被人告發。

mirage 發表於 12-12-17 11:51
其實你有十零廿萬去打張一年以上有釐印的租約,你就可搵一區任抽,可等到派位真係抽中才去住也可,也不怕被 ...
會抽樣家訪的