用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣小 VS 沙田一呂
樓主: moon116
go

九龍塘宣小 VS 沙田一呂 [複製鏈接]

呂~係一間好多人想入既小學,不過,預左谷到爆

water-lily 發表於 12-1-4 12:29
同意上述所言, 兩間都是好好的學校, 但如果比我, 我會揀一間免費既學校 ...
同意    兩間都好谷 但一呂可能開心啲,起碼可以揀樂器學,九龍塘宣小就

兩間都識人讀,宣小似乎谷過一呂。另外,樓主你要check清楚,妹妹報小一時,姐姐已經係小六生仲可唔可以做必收生,因為到妹妹讀小一,姐姐已離校

回復 Lilo 的帖子

It's really my case.  My little daughter only got 20 marks and was unable to get into LMC in the first round.   

我朋友個仔現在呂小讀六年班,當年亦是宣小和呂小中選一間,不過六年後的今天,她後悔了。她的兒仔係資優生嚟架!但個人認為,都係要看看小朋友對音樂的興趣高嗎?
人人都話學校谷未必係真既,家長才是谷小朋友既人。小女一年班,去了一間頂好既學校,個個小朋友都叻女,學校真係無壓力俾小朋友,但都叻,只可以多多加油

我會選擇九龍塘宣小

仔女谷得又比得起錢既, i would choose APS.
‹ 上一主題|下一主題