用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 宣道 vs York
go

宣道 vs York [複製鏈接]

如果有offer, 大家會選擇那一間??
可否簡單講下咩原因會選擇York vs 宣道. Many Thanks!
   0    0    0    0

其實2間都不錯, York商業化, 但英文程度好, 而且聽聞頗容易考入, 比較少reject...
而宣道有宣小back up (雖然唔係直升), 但轉左脫離學券後又唔知課程有無改變..

簽名被屏蔽

而家真係兩間都收咗,比啲意見我啦,唔該各位大大!

我會選宣幼, 始終都叫做有機會上宣小, 不過要視乎你是否喜歡宣小了.

生於2007年2月17日(3.93kg), 我是水瓶豬 :-D
Welcome to my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/Keith-0217

引用:如果有offer,+大家會選擇那一間??可否簡單

原帖由 kim927 於 11-12-22 發表
可否簡單講下咩原因會選擇York vs 宣道. Many Thanks!
...
吓,兩間同級呀咩,我一定選宣幼。我估樓主未睇過宣小派中學的list,超勁,勁!

behappydad  完全同意, 唔駛揀  發表於 12-2-19 08:56

引用:如果有offer,+大家會選擇那一間??可否簡單

原帖由 kim927 於 11-12-22 發表
...
我㨂宣道!

I think APS is more secure, at least APS Kg will have 1/3 student go to APS Primary, the game is not easy to play.  If you have much confident of your child, then York is not a bad choice.   

But not gurrantee to APS Primary, touch wood-- if can't to APS Primary, APS Kg is not a good choice.  

多謝以上各位大大的寶貴意見.
另外想問一下各位大大, 有沒有真正宣幼的用家, 可以講一下, 宣幼是否真的課程較淺呢? 唔該晒!!!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題