用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKBUK Offer List
樓主: charlotte2008
go

HKBUK Offer List   [複製鏈接]

My girl born in 09 dec and got pm offer, but we have decide not to take this offer. Since we live in tsuen wan and it is too far away

回復 charlotte2008 的帖子

個朋友對ib 或國際化或許有 d bias...佢個女蔡繼有收, 但都冇讀. 不過我去看WKF d post, 有d人話PK都國際化家, 不過唔清楚啦.

最近聽咗兩个cases, 今年HKBUK的K3直到現在也未有WKF小學的offer , 有一个仲係已interview咗4-5次.....這是朋友的朋友的小孩 , 所以 , 我並未知詳情 , 我都好担心究竟WKF是否prefer收出面考入去的學生呢 ?
如果HKBUK學生以遊戲中學習而又可上聯繫的WKF就好了 , 起碼較易銜接, Any comments ??

其實唸番轉頭
今年80 人畢業 有40幾人考到 個比率都好高
我讀浸幼的其中一個原因 到K3考P時 至少有一間優先
同埋K3 的晞晞 我都估唔到佢發展成點
不幸WKF唔收OR其他直資都REJECT  就會係TSING YI LUCKY DRAW

回復 ksorange 的帖子

同意....現在也未知孩子未來的发展進度如何 , 只係唔想考小一又煩多次啫 , 你仲有冇龙校未知結果呀 ?
我想暫時HKBUK有一back-up, 个心也定好多了 ,  再看其他往後有冇luck , 如咁好彩再有龙校offer先再諗 .

除左培正未知 冇其他啦
所以應該係浸幼仔

其實民生都唔係收晒的學生
幼稚園有300個學生  小學得240個位
同埋三年後 都唔知嘜世界

Jayden chan apr 09 whole day, live in Shatin, glad to meet u here
‹ 上一主題|下一主題