用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope In 晒未?
go

Good Hope In 晒未? [複製鏈接]

想分享每次既問卷問題, 但公平起見,想等所有人in 完先討論
   1    0    0    0

in晒啦...

好似三日interview問既問題都唔同喎
個老師只係做咗兩個test (益力多同三張咭)
你嗰時問咩架?

完咗啦!

different question??

第一場in 完後已有人講左當日問題出來, 會唔會每場都唔同?

三條問題好似係: (1)搭地鐵扭計, (2)吾肯食飯, (3)吾肯瞓覺.

我女系10號in,問唔肯食飯

我係問(3)~

回復 Ackl1002 的帖子

似乎問既都係啲恒常習慣問題, 小孩子既習慣要慢慢培養, 如要一早話佢知坐地鐵唔一定有位坐, 要讓坐。食飯唔可以玩扭計, 要依時依侯訓覺等等, 都不是一朝一夕可以改變的習慣。基本上亦不一定會發生以上問題。從小帶小朋友去街坐地鐵都唔會一定有位坐, 亦不會去爭位坐, 所以因無為坐而會哭鬧這個情況從未發生, 答問題時真係要加點想像力先可以答到!! GH 心目中將問卷環節放有多重要, 真的不知道, 囡囡INTERVIEW 時 IN 得不好就真是是實, 一來剛剛病好, 之前發了四天燒... 二來我要填問卷, 不在她旁邊, 她非常痴我, 又是細囡, 所以都預咗陪跑........   雖然很想她可以讀到, 但都睇怕要遲一年再來讀啦...

AthenaNG 發表於 11-12-21 15:33
回復 Ackl1002 的帖子

似乎問既都係啲恒常習慣問題, 小孩子既習慣要慢慢培養, 如要一早話佢知坐地鐵唔一定 ...

想唔使咩想像力......

佢問"如果冇位坐點算"; 就算你小朋友之前未試過對條問題冇影響....
因為個問題主要係想知個家長既諗法係點

e.g.你個朋友可以聽日係MTR突然話想坐.......咁你會點做?到時你都係得幾十秒時間做reaction...
同你而家答係冇分別

真係得好少時間俾反應, 又要睇下佢in 成點, 仲有2條問題要答, 根本諗唔到咁多, 我d字好撩呀

Good Hope In 晒未?

I also not perform well in writing this questionnaire as being distracted by the interview! So unhappy、!

我哋17號IN,問第(3)。

咦!唔知你哋小朋友係被問乜呢?我個bb係0709,老師問佢顔色、找相同、找不同。

其實唔知大囡細囡嘅面試有冇特別分日期呢?

回復 j-mum 的帖子

無分架,係順次序根據排隊交form次序!我囡囡係0910細B,佢果日in係2個小朋友一group,我掛住填form無理到囡囡in乜,我C6話囡囡果個另一個小朋友係大B(因為我囡係屬於高大果type,但對方都高過我囡囡成半個頭,而且對答已經同大人差唔多),所以阿囡相對地變得好蝕底,不過我相信緣份,睇下阿囡同GH有無緣

回復 chloe1010 的帖子

Ic ic! 希望大家都有緣入GH做同學啦!

回復 j-mum 的帖子

yes yes,我都好想阿囡入到GH!難得C6都甘鍾意
‹ 上一主題|下一主題