用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會否為培道有小學backup加大抽獎而放棄創價呢? ...
樓主: Sumin
go

會否為培道有小學backup加大抽獎而放棄創價呢?

回覆:Janetlam263 的帖子

Agree

回覆:iantsing 的帖子

唉就係未呢!因培道較少校車,小朋友要個半鐘一程呢,都好心痛

回覆:iantsing 的帖子

根據當日去培道interview的經驗,呢間學校真不錯,感覺上絕對係因為小朋友的表現而取錄的。而且老師問的問題好全面,可以考到小朋友的能力。

babyck 發表於 12-2-19 17:25
根據當日去培道interview的經驗,呢間學校真不錯,感覺上絕對係因為小朋友的表現而取錄的。而且老師問的問 ...

我都認同個interview好全面去測試小朋友,老師好細心和有經驗,我當日好滿意個囡既表現,老師仲問我:佢無返過學嗎?自己教嗎? 我都說是的.最後老師跟我說:佢應該無問題的;所以,比我既感覺係,取錄與否是根據interview既表現,所以,感覺好好.

如果你覺得升上培道小學能滿足到你. 則當然選培道啦. 如你想搏一搏更好的學校, 則可考慮選創價.

回覆:Sumin 的帖子

請問培道小學及中學是否女校?

回覆:冰涼鎮痛貼 的帖子

小學男女,中學女校