用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙等信具樂部
樓主: 楠爸爸
go

蘇浙等信具樂部   [複製鏈接]

今年蘇浙N班沒有校車, 相信到五月註冊時應會有人放棄學位. 因為不是人人可以自己送返學, 而且那條斜路很危險, 又沒有車可以直接上到學校門口.  

gwlam  agreed ar.  大風落雨都好麻煩,落起雨仲要抱住小朋友真係驚齊齊"look"落去   發表於 12-1-19 09:35

cheungco 發表於 12-1-18 21:11
今年蘇浙N班沒有校車, 相信到五月註冊時應會有人放棄學位. 因為不是人人可以自己送返學, 而且那條斜路很危 ...

呢個問題都幾煩, 上次面試時果張紙居然寫係因為安全理由而取消校巴... 但好似取消校巴仲唔安全喎! 阿Q o的諗, 而家唔收阿囡反而唔駛諗

回覆:蘇浙等信具樂部

阿仔收咗,不過冇校車應該都讀近屋企個間算lu,冇得同阿囡一齊搭校車都好煩啫,唉!

yantabo 發表於 12-1-19 23:28
阿仔收咗,不過冇校車應該都讀近屋企個間算lu,冇得同阿囡一齊搭校車都好煩啫,唉!

...
你之前話一齊寫信比學校試下叫學校繼續比N搭校車,都可以試下!你囡囡而家都係KCS幾年班?

引用:Quote:yantabo+發表於+12-1-19+23:28+阿仔

原帖由 MBK 於 12-01-21 發表
你之前話一齊寫信比學校試下叫學校繼續比N搭校車,都可以試下!你囡囡而家都係KCS幾年班? ...
我個女讀K1,我見啲家長都自組校車,好似冇乜話寫信所以我再冇提及嘞!其實我已經寫咗封信俾學校,試吓可吾可以恢復n班校車,不過應該好微囉!

回覆:蘇浙等信具樂部

更係搭校車好d啦,我都諗住過完年會親身交信去學校,想問下你學校幾時放完假?另外,你有無識其他家長的小朋友或朋友會係來年入N班,幫忙叫大家一齊寫信感動學校繼續比N班搭校車!

回復 Torontolim 的帖子

Torontolim, how to write ah?

咁係搭校車好? 係唔係無人送至搭校車係唯一選擇...

abebilo 發表於 12-1-27 12:49
咁係搭校車好? 係唔係無人送至搭校車係唯一選擇...
大人細路行條斜路都好辛苦㗎,如果要抱埋小朋友仲攰,落雨小朋友又會淋濕,校車可以入到操場,真係好過自己送,如果日日要工人送,小朋友又要抱,我驚佢會辛苦到唔做!
‹ 上一主題|下一主題