用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家TT第三ROUND係咪e一兩發信??
樓主: yk_t
go

大家TT第三ROUND係咪e一兩發信?? [複製鏈接]

:bday::bday:好開心~收左阿仔AM呀~
0901 B...真係開心到想喊~~~

終於都完晒成個K1面試!~

大家加油~

May i know what is TT?

原帖由 CKBCHU 於 11-12-8 21:20 發表
May i know what is TT?

祟真幼稚園~

[quote][/quote]WAITING

Got IK1 pm offer, 0901 big baby, so excited

請問收accept letter的家長, 你地幾時是deadline交留位費? 謝謝!

回復 1# littlejimjim 的帖子

信上面寫15及16日. 好Lucky, 收左IK1 PM.等埋下星期MS result..Good Luck to you all...

原帖由 jvcfamily 於 11-12-9 09:22 發表
信上面寫15及16日. 好Lucky, 收左IK1 PM.等埋下星期MS result..Good Luck to you all...

MS/PC收你點揀??

回復 1# 傻太 的帖子

好一個問題, 傻太.... 未諗, 因為MS 同 PC  (有排等...)都未知, 所以無認真去諗..
如果係你, 你又點選擇?

原帖由 jvcfamily 於 11-12-9 10:18 發表
好一個問題, 傻太.... 未諗, 因為MS 同 PC  (有排等...)都未知, 所以無認真去諗..
如果係你, 你又點選擇?

1. PC

2. MS(下星期頭有消息)

3. TT(IK1)

應該係咁掛...................我最唔捨得TT既平價ECA, 唔洗專登出去, $$同時間安排好d...

請問什麼是ECA?
我昨天收到信 - 上午班Offer. 很開心.

但TT收你英普喎(仲要$800學費有咁多NETs/NPTs), PC/MS應該喺呢方面比唔上呢~ 如果你主流可能都要諗.

原帖由 傻太 於 11-12-9 10:25 發表

1. PC

2. MS(下星期頭有消息)

3. TT(IK1)

應該係咁掛...................我最唔捨得TT既平價ECA, 唔洗專登出去, $$同時間安排好d...

Extra Curricular Activities.

你上學校個web有講D活動(真係'九萬'幾樣). 幾十蚊堂. 有D仲係free!!!!

原帖由 牛王頭太太 於 11-12-9 10:39 發表
請問什麼是ECA?
我昨天收到信 - 上午班Offer. 很開心.

係崇真"小學"暨幼稚園....'小學"呢個字好緊要架

原帖由 大小肥豬 於 11-12-8 22:34 發表

祟真幼稚園~

原來這麼多活動選擇的嗎? 真是幾好啊!
崇真收了我仔讀主流班, 不知主流班的英文和普通話教得好不好呢? 我就常常聽人講話崇真的英普班很好. 我在崇真的網頁上查看, 好像每天只有15分鐘的英語或普通話課程, 覺得時間短了些, 到時入讀多數都要在校外上些NET 和 普通話課程了, 不知有否主流班的現在家長可以分享吓呢! 謝謝!

之前有現任家長講, 佢地下午有個KEEP活動, 就係要黎補番呢D不足. 你讀am啱哂. 星期六早上有'加油站'上英文+國語, 呢個好似係free架!
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2344911&extra=page%3D18

講真, 有學卷下課程一定受控制, 但佢地自己搞番EAC去補呢D不足, 真係好有心!!

原帖由 牛王頭太太 於 11-12-9 12:26 發表
原來這麼多活動選擇的嗎? 真是幾好啊!
崇真收了我仔讀主流班, 不知主流班的英文和普通話教得好不好呢? 我就常常聽人講話崇真的英普班很好. 我在崇真的網頁上查看, 好像每天只有15分鐘的英語或普通話課程, 覺 ...

Got am offer, 0909 baby gal ,

2Fats, 多謝你的資料. 原來是這樣的, 那麼, 崇真真的很好, 連我們所擔心的問題都給予幫手. 怪不得那麼多人想入這學校啦!
請問你知現在崇真小學每月學費是多少嗎?

原帖由 2Fats 於 11-12-9 12:04 發表
但TT收你英普喎(仲要$800學費有咁多NETs/NPTs), PC/MS應該喺呢方面比唔上呢~ 如果你主流可能都要諗.

對我黎講, 幼稚園我一定rank language environment先. 其他野自己可以補(如有需要)!

講真, 如果講小一出去考學 ...

你最後真係無去考PC呀??

如果讀PC(收既話), 我會一心上培小, 其實香港地最難過都係升小果關....培小應該好過祟小掛....

原帖由 2Fats 於 11-12-9 12:08 發表
係崇真"小學"暨幼稚園....'小學"呢個字好緊要架:joyous:

Thank you.
‹ 上一主題|下一主題