用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢INTERVIEW 既形式係點?
go

禮賢INTERVIEW 既形式係點?

1.禮賢INTERVIEW 既形式係點架?
2.用中文定英文呢?
3.要唔要要IN埋家長?
4.收唔收PORTFOLIO?
THANKS~
三個人, 一 條心 :-)

1.禮賢INTERVIEW 既形式係點架?   
   好輕鬆,傾下計,小朋友看圖講故事

2.用中文定英文呢?     
   中文

3.要唔要要IN埋家長?
   唔使

4.收唔收PORTFOLIO?
   唔收

有無多D INTERVIEW 既內容?  THANKS!
三個人, 一 條心 :-)

onelokgor 發表於 11-12-7 16:37
有無多D INTERVIEW 既內容?  THANKS!

老實講, 我仔IN個幾分鐘, 你想有幾多內容可以講你知..

我仔話要講故事, 老師比4幅圖, 要小朋友輪流講故事, 講完就IN完..

真係得幾分鐘, 我以為禮賢唔收我仔..

焯媽媽 發表於 12-2-19 09:23
老實講, 我仔IN個幾分鐘, 你想有幾多內容可以講你知..

我仔話要講故事, 老師比4幅圖, 要小朋友輪流講故事 ...
想當年我都係咁樣= =我2次既看圖講故事,就係比4幅圖你,係4個學生一組咁入去in,輪流出去講故事

那些年,我們一起Interview的日子,是輪流講故事,沒記錯禮幼的有優先。(不能作準喲!)

請問你哋有無訓練(or 被訓練) 講故仔。我個囡講故仔囉囉梳梳咁。成日咁呢, 然後就.....係咪要講得好有趣生動?

我記得禮賢唔考小朋友講故事, 所以冇練過呀!