用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日終於收到最後一間私校封信......reject但我好開心 ...
樓主: Pikafung
go

今日終於收到最後一間私校封信......reject但我好開心 [複製鏈接]

睇到我喊. 樓主,你的仔仔很懂事. 津校又如何,一樣可以讀好書.  有你悉心的教導. 仔仔將來成就. 絕不會比那些'懂外語,懂樂器' 的小朋友差.

回復 80# Pikafung 的帖子

我睇完, 眼濕濕, 一方便我覺得你已經擁有全世界~你囝囝, 另一方面我們亦要反思, 現在的教育制度下, 弄出太多怪獸家長.....參加十項全能興趣班的小朋友是否真的優越過人? 又有幾多個將來是舞蹈家, 音樂家

你係一個好父親!!

你的孩子感受到你的愛..被愛培育的孩子...
佢現在以及未來也會是你引以為傲的好孩子

你哋好叻, 爸爸加油, 囝囝加油, 神會保守你們的不用擔心.

我唔明點解學校REJECT你。
仔仔咁成熟,咁識諗,會難教咩?
而家啲學校只求表現,其實一個小朋友識得appreciate人哋,明白事理,唔係重緊要咩?
大把好學校等緊你,don't worry!
good luck!

好感動,天父給您的安排是最好的!

嗚... 忍唔住喊左出黎 T.T...真是說不出的難受。
這場殘酷的面試賽真是夠難為你們了...
你囝囝好懂事! 真想緊緊的抱他一下,你倆要為未來努力加油哦 !!!

仔仔咁懂事,去到任何一間小學都唔怕

小孩唔需要好叻, 但一定唔可以學壞,有你既教育之下,相信佢一定可以成為一個有責任感既人.

敢叻仔, 比任何野更珍貴更重要呀,恭喜你

回覆 89# Pikafung 的文章

很感動!你和仔仔都擁有了世上最珍貴的~~~愛!!!!!
不一定要私校或直資, 津校一樣有好好的.
God bless you & your family!

這位爸爸, 我真的很欣賞你!! 你也實在令我很感動!! 希望你和仔仔未來都能幸福!!

真係忍唔到,眼濕濕,感謝你的分享。

好感人,多謝好爸爸分享!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

Your son is a lucky boy, to have a great father like you!

Me 2

原帖由 jjmag 於 11-12-2 16:41 發表
真係忍唔到,眼濕濕,感謝你的分享。

回復 1# Pikafung 的帖子

Pikafung 恭喜你,你已明瞭囝囝就是你的瑰寶。讓孩子開開心心地成長比拿到什麼好成績、獎勵更重要。很相信你有這樣的想法時,你倆將來一定能擁有幸福和快樂的.......

祝福你們..

你個仔仔真係好生性呀! 謝謝你的分享.

原帖由 Pikafung 於 11-12-1 18:00 發表
我好開心,今日終於收到私校最後一封信。記得那次second in的最後一條問題,"你覺得你小朋友最優勝係乜?"......... 我囝囝係單親家庭大仔,性格內向,社交能力弱,最多說話只會在家與爸一起時。我幫他報了共4間直資及私校,最後獲 ...

真的真的好感人!只怪現在的教育制度苦了家長,苦了孩子。

衷心希望你的孩子能夠入讀理想的小學,繼續在充滿愛的環境下成長。加油呀!!

Love you post very much and I will take you as my role model.
‹ 上一主題|下一主題