用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到Learning Habitat K1 結果未??
go

收到Learning Habitat K1 結果未??

請問有無人已經收到Learning Habitat K1 結果??

我都好心急想知...in個日話係12月1號....

剛打過電話到學校問,話明天會發信通知結果。

Tomorrow will issue the letter, that means will not receive the result tomorrow. I think we know the result on Friday!

唔係呀,我剛剛打去紅磡果間,佢話昨晚已經寄出左.....

That means will receive in this afternoon. It is because I live in Hunghom also!!

最遲聽日.

今早問過青衣, 佢d信今早寄出, 所以佢話明天可以收到.

Thanks..

雖然唔會讀.. 但都好想知道係REJECT定WAITING.. 哈哈哈哈~~

原帖由 littlejimjim 於 11-11-30 15:00 發表
今早問過青衣, 佢d信今早寄出, 所以佢話明天可以收到.

原帖由 wishwong 於 11-11-30 15:19 發表
Thanks..

雖然唔會讀.. 但都好想知道係REJECT定WAITING.. 哈哈哈哈~~

點舛唔讀呀??我見過佢評價都好高喎!!我暫時未見過有人狠批或彈佢地喎!!
LH只差在名氣, 但如果佢收左, 我會放棄YORK同KV喎!!

Why give up KV? I have KV offer also. However, I plan to study KV instead of Learning Habitat!! I understand the language is better in LH. However, LV seems more famous!!

回復 3# cherie_baby 的帖子

請問你打去邊間分校問?

其實係自己覺得啟小幼更適合自己小朋友.. 我冇質疑LH既水平..
但INTERVIEW過... 發現佢地問既問題係細仔冇辨法完成, e.g.用衫夾. 無論我小朋友(細仔)幾努力試,,佢跟本唔夠力開...所以知道LH係TARGET咩學生... 亦SURE佢地唔會俾OFFER我小朋友...

同埋較喜歡啟小幼一條龍, 升小唔洗再考過...

原帖由 rosaki 於 11-11-30 15:23 發表

點舛唔讀呀??我見過佢評價都好高喎!!我暫時未見過有人狠批或彈佢地喎!!
LH只差在名氣, 但如果佢收左, 我會放棄YORK同KV喎!!

原帖由 jocelynma0504 於 11-11-30 15:36 發表
Why give up KV? I have KV offer also. However, I plan to study KV instead of Learning Habitat!! I understand the language is better in LH. However, LV seems more famous!!

因為LH比KV開心好多, 而KV係中數勁同埋多功課, LH係英勁, 我對自己個B唔係求佢成績好, 我比較重視心靈, 希望佢有快樂的童年!!
主要我係清楚我想條路點行啫, 並唔係覺得KV比LH差, KV亦無可能係一間差的幼稚園!!否則我都唔考佢啦!!

回復 14# rosaki 的帖子

I think may be different parent's expectation. Haha!

原帖由 wishwong 於 11-11-30 15:42 發表
其實係自己覺得啟小幼更適合自己小朋友.. 我冇質疑LH既水平..
但INTERVIEW過... 發現佢地問既問題係細仔冇辨法完成, e.g.用衫夾. 無論我小朋友(細仔)幾努力試,,佢跟本唔夠力開...所以知道LH係TARGET咩學生... 亦SURE ...

我個係大B, 佢都無可能有力開到個夾架,我諗佢地閱B無數, 無可能唔知佢地開唔到架, 佢地要求並唔係要你做晒所有動作, 答到所有問題, 而係透過INTERVIEW個時間, 觀察同留意小朋友的感情/個性, 佢地專揀比較開心的小朋友!!因為LH係一間開心的幼稚園.

我都等緊宣道開波, 如果佢收, 我就真係難揀LH同宣道喇!!因為貪宣道有小學!!直升機會有60%

如果你講既係真.. 咁我小朋友都有機會... 但佢設計既問題真係我in咁多間最高難度...
希望你搵到最鍾意既學校喇~~
原帖由 rosaki 於 11-11-30 16:02 發表

我個係大B, 佢都無可能有力開到個夾架,我諗佢地閱B無數, 無可能唔知佢地開唔到架, 佢地要求並唔係要你做晒所有動作, 答到所有問題, 而係透過INTERVIEW個時間, 觀察同留意小朋友的感情/個性, 佢地專揀比較開心的小 ...

今日無信,,,我諗要聽日

回復 12# tantanmama 的帖子

我問的是大角咀果間

我大仔讀LH, 對學校好有信心
另我亦相信佢地interview的目的並不只是看小朋友的能力, 而都著重家長跟小朋友一起面試時的態度

e]原帖由 rosaki 於 11-11-30 16:02 發表

我個係大B, 佢都無可能有力開到個夾架,我諗佢地閱B無數, 無可能唔知佢地開唔到架, 佢地要求並唔係要你做晒所有動作, 答到所有問題, 而係透過INTERVIEW個時間, 觀察同留意小朋友的感情/個性, 佢地專揀比較開心的小 ... [/quote]