用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 chinese standard?
go

chinese standard? [複製鏈接]

I know the English standard of DGjS student is good. How about Chinese standard (comparing with chinese primary school)?
   0    0    0    0

貢獻勳章

回覆:花花公仔 的帖子

可以用好勁來形容,我個仔補中文那班,全部都係一級小學,所有同學仔都是p.5,唯獨有一個是p.4,就是來自女拔,我問老師是否女拔生大都跳班,原來另一班升p.4中文班中,亦有一位女拔生是升p.3但經評估後要讀p.4班,真係厲害

回復 花仔媽咪 的帖子

你個仔補中文那間, 係創XX?

貢獻勳章

回覆:chachalai 的帖子

不是!亞仔之前都是在創xx補,不過我覺得一般,依家轉呢間個老師好有心!所以亞仔成績,特別係中文作文進步了40名

貢獻勳章

回復 HappyHappyMom 的帖子

亞仔在幼稚園時創xx好好,我個仔細個好like, 但當上左小學三年級, 我便覺得好一般, 加上亞仔唔like個老師,所以先轉

DGJS學生的語文能力是長期鍛鍊出來的,校方自小一始便“鼓勵”學生養成閱讀習慣,估計年讀書量平均30至40本,差不多每週一本!

王國長老

如有需要請自行PM花仔媽咪, 勿在版面留下please pm me等字句. 版主現刪除此類回文.

花仔媽咪 please pm me! Thanks.

回覆:花仔媽咪 的帖子

請問你仔仔在哪裏補中文?謝謝!

‹ 上一主題|下一主題