用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗祟真?
go

深水埗祟真?

請問有沒有家長知道這間學校是BAND幾? 英文教學? 校
風如何? 小兒成績是BAND2尾至BAND3頭,入讀機會大嗎?
還是待自行/統一派位好? 校網在屯門

深崇是小學來!!!

我都想知, 不過報左先算.

回復 2# K1 的帖子

是說基督教崇真中學,有沒有家長知?

同意,,,報直資無限幾多間,收左先算,,,
上年interview時,家長見校長,同時係機會了解學校~
收左先決定囉~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

這間學校是BAND 2B.
2010年 6科14分百份比是 23.75.

原帖由 fila 於 11-11-23 15:10 發表
風如何? 小兒成績是BAND2尾至BAND3頭,入讀機會大嗎?

簡介會係11/26 .... 又撞期

希望有家長可以上嚟分享下..

它好似只有EMI課程?

3/12 in完, 都in左一個鐘 , 小朋友要in 4 part, 家長要填問卷及要見校長 (介紹小朋友名,讀邊間小學及點解揀崇眞), 呢$50報名費冇收多,抵比

cameo  同上年一樣! 但見家長閒談呢part應該唔記分的~  發表於 12-1-5 04:02

Good luck to you, my friend is now teaching in this school, she said that it is easier to apply to this school but many people will give up to this school at last because many of the parents are emotional to apply this school (DSS) for spare!

回覆 10# hinhin-mother 的文章

Apply this school as a reserve ????
其實是不是真的可以這樣做 ??? 因為此校12月17日前將公佈結果,家長要在12月底之前決定是否入讀學校,若家長決定入讀此校,便要將學生的學生證(由教育局在12月派發的)交出.....手續大至上是這樣的,那還有機會等其他學校的申請嗎 ??????

建議改題目:基督教崇真中學

原帖由 fila 於 11-11-23 15:10 發表

基督教祟真

此校是否正增值?阿女班主任說是2A,同埋適合阿女唔迫得嘅性格。

回復 9# hugub 的帖子

請問 huqub 收到通知未 ????

回復 1# sakura65 的帖子

未woo, 好似17/12前通知

回復 15# hugub 的帖子

明白。
都係平常心去等。況且還有申請其他的直資。

sakura65 發表於 11-12-8 12:07
明白。
都係平常心去等。況且還有申請其他的直資。

等等等..... 有冇人收到信???

請問基崇的升大學機會率是不是很低,B1中(深水埗區)應否挑戰高一缐的B1中至尾的津校?

我還沒收到信,請問你們是否已收到信呢?

未收到信呀