用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 喇沙小學校服及學生用品討論
樓主: Odin
go

喇沙小學校服及學生用品討論

原文章由 DOROTHYLWL 於 07-11-4 18:25 硐表
校在學校的文具部買。

Hi DOROTHYLWL,

Thank you
想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

唉~前日第一日著件新買o既冷背心,下晝除低就唔見左,好彩尋日有人執到交返校務處。

有冇亞仔識得自己打校呔呀?

Yes, my sons know how to do it.  If your son don't know, you can ask him to ask his classmates to teach him. : : :

好叻呀~咁點搵你兩個囝囝?

原文章由 shmchan 於 2007/11/7 13:59 硐表
Yes, my sons know how to do it.  If your son don't know, you can ask him to ask his classmates to teach him. : : :

回覆 #26 Odin 的文章

長袖 PE 衫,  文具部有得買,  
Do you know where can I buy it except  文具部 ?
Can my son 著短袖 in winter ?
thanks.

可以在短袖PE衫底著件長袖底衫, 佢地又唔會太熱, 又唔洗帶件咁厚既衫&都幾好睇, 老師又俾咁著, 我仔舊年成個冬天都係咁過.
原文章由 pigpigapple 於 07-11-8 17:27 硐表
長袖 PE 衫,  文具部有得買,  
Do you know where can I buy it except  文具部 ?
Can my son 著短袖 in winter ?
thanks.

Bambi,

真係多謝你教路呀!

我呢兩日先煩緊點安排阿仔啲運動裝,佢宜家小一可以著白色運動套裝返學,但套衫幾簿下,朝早返學唔夠暖,但長袖運動衫裏面係抓毛,呢個天時實熱親.

聽你咁講,我一於俾阿仔咁著!

原文章由 Bambi 於 07-11-8 18:27 硐表
可以在短袖PE衫底著件長袖底衫, 佢地又唔會太熱, 又唔洗帶件咁厚既衫&都幾好睇, 老師又俾咁著, 我仔舊年成個冬天都係咁過.

Bambi,

多謝你!

我呢兩日先煩緊 where to buy PE uniform.
Now, I no need to buy lu. ,我一於俾阿仔follow your's咁著!

P1 parent has so many problems.  thank you.

亞仔條"白雪雪運動褲"放學就變左啡色 (好鬼污穢)......
...洗完條藍邊重有小小脫色,染到白色部份,你地有無呢個情況呀

你指條"白雪雪運動褲"係咩即係校褲呀?乜有藍邊咩?

原文章由 jeffhon 於 2007/11/13 00:44 硐表
亞仔條"白雪雪運動褲"放學就變左啡色 (好鬼污穢)......
...洗完條藍邊重有小小脫色,染到白色部份,你地有無呢個情況呀

係呀!p1-2今年冬季新裝

jefhon,

我囝囝嗰套好似無脫色喎,你會唔係機洗呀,我係分開手洗的.

其實呢套運動衫啲色真係襯得好靚,著上去好醒目,不過就好"唔襟污遭".本來我只係訂咗一套,收到見咁情況,第日即刻返去小賣部補多套.唉,真係唔慳得!

原文章由 jeffhon 於 07-11-13 23:21 硐表
係呀!p1-2今年冬季新裝

姐姐話佢手洗喎....
睇嚟都要買多套啦,唔知可唔可以淨買褲呢

[ 本文章最後由 jeffhon 於 07-11-14 22:36 編輯 ]

原文章由 cantaloup8 於 07-11-14 09:23 硐表
jefhon,

我囝囝嗰套好似無脫色喎,你會唔係機洗呀,我係分開手洗的.

其實呢套運動衫啲色真係襯得好靚,著上去好醒目,不過就好"唔襟污遭".本來我只係訂咗一套,收到見咁情況,第日即刻返去小賣部補多套.唉,真係唔慳得!

...

cantaloup8,

你話去小賣部買多套,是指內裏件體育衫,還是那新的運動套裝?這套運動裝現在仍可以補訂嗎? 因為我囝囝的問題也和你們的一樣!我也想買多套!

boygirl,

我係指新嗰套運動裝呀,我第日去買時係即買現貨走,唔係再訂,我諗係貨尾或者係預多咗的spare sets.

小賣部阿叔話會再番貨,你最好趁明日返學校做體適能時親身去問吓.

原文章由 boygirl 於 07-11-15 11:06 硐表

cantaloup8,

你話去小賣部買多套,是指內裏件體育衫,還是那新的運動套裝?這套運動裝現在仍可以補訂嗎? 因為我囝囝的問題也和你們的一樣!我也想買多套! ...

雖然明天舉行體適能,但文具部彭叔不開門

原文章由 cantaloup8 於 07-11-16 12:40 硐表
boygirl,

小賣部阿叔話會再番貨,你最好趁明日返學校做體適能時親身去問吓.

...

原文章由 zz 於 07-11-16 13:04 硐表
雖然明天舉行體適能,但文具部彭叔不開門

各位我今早問過太約十天後有貨返.

Maggie

你哋d"街褸"在哪兒買?大約幾$?

你哋d"街褸"在哪兒買?大約幾$?
my son is now P1, 現在著開這件不合穿了,
可否比些資料呢?謝。