用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一自行分配結果 - 聽日就係喇!!!
樓主: kunbe
go

小一自行分配結果 - 聽日就係喇!!! [複製鏈接]

係呀, 1121 唔中 ..... 就要等到 6 月 4 日啦 ..... 有排折磨呢

原帖由 唉瘋 於 11-11-17 21:54 發表
心情愈來愈緊張,始終要等埋星期一先可以作決定,好擔心要捱到下年六月扣門。

回復 1# kunbe 的帖子

Me too!  希望成功!

我揀個間仲要 3x 年 history , 我估 20 , 25 分既大有人在 .....要中好難抽 lor

原帖由 pgn 於 11-11-17 23:25 發表
其實有分甲類同乙類, 甲類係必收生, 例如, 有兄姊及父母係老師, 我地計分屬於乙類,最慘乙類只有30個位比我地呢班15分, 20分, 25分去抽, 睇到咁多人都有20分, 我諗我道算20分, 機會都好緲亡, 機會又係要落到由教育局 ...

原帖由 chickenwing2006 於 11-11-17 23:31 發表
我揀個間仲要 3x 年 history , 我估 20 , 25 分既大有人在 .....要中好難抽 lor

我果間,都係有三十幾四十年歷史呀

咁我即系點呀?哥哥呢間在區內已好好。即系我搏吾到出面的學校了?咁如果我決定要私校系吾系吾洗去註冊了?咁樣系吾系即時放左個位出來?
我有99%揀私校!

15分唔晒念了

係唔係用申請編號check 呀?

唔 g 出名定係出 ref numbers ?? 下星期一 9:00
去番學校睇, 好緊張呀

原帖由 Peter2880 於 11-11-18 01:49 發表
係唔係用申請編號check 呀?

呢round register 咗, 應不會可以抽大抽獎, 除非你不去register

我們呢一代, 己經有小朋友, old boy/girl 太多了.....

我得15分, 預咗不得

yes, should check by name and the app number together.

小一自行派位

你們的心情, 上年今天也跟你們一樣. 我囡兒上年是20分抽到心儀的小學. 回想當天未看結果的心情就好像十塊石頭壓在心口上.  祝各位能派到心儀的小學. 就算落空也不要太傷心. 因到最後很多私校會放位出來的. 只要唔放棄. 就算私校現在回覆不接受到最後也有很多位放出來的.

唉!!

請問係咪去返該校睇結果就ok ? Thanks.

Does anyone know whether I should check the result at the school or at its website?  Many thanks in advance!

我得15分, 選左一間天主教學校, 預算衰緊, 現在寄望大抽獎, 同時都睇緊一些二線小學做第二志願啦, 無奈

回復 34# TheWiseMom 的帖子

Different schools announce in different way.

Most of them announce on website and at the school premise.

回復 36# hilarylau 的帖子

Many thanks! Hope that school is user-friendly that I can check its website.

我早兩日又係發夢上學校網站睇,結果唔收阿女
我只剩一間私校等緊消息,唔收嘅機會都好大

原帖由 pgn 於 11-11-17 23:17 發表
我昨晚仲發夢自己衰左,  最慘私校已無望, 所以我心情超級大緊張同好驚,

各位家長, 你地好, 我想了解下 ( 我小朋友係k1), 自行分配係未可以揀私校,直次同津校 ( 只可揀1間 )??? 如果唔收, 就要等大抽獎??  多謝指教 !!!  ( 我唔係好明個制度係點..hehe)

我仔都係15分,博一博,冇諗過得,所以冇壓力!
‹ 上一主題|下一主題