用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ?
go

男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ?

請問有無人知 男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ?
因為 , 俾人out 咗都至少有個 "知" 字...

16 Dec 2011

原帖由 EstellaWong 於 11-11-17 14:24 發表
請問有無人知 男小拔幾時會有 2nd interview 嘅結果 ?
因為 , 俾人out 咗都至少有個 "知" 字...

回覆 1# teaflower 的文章

From briefing session?

YES

Sorry....should be 16 Dec.

原帖由 bqmum 於 11-11-17 14:42 發表
From briefing session?

回復 1# teaflower 的帖子

17號一斉去買校服!

回復 5# bqmum 的帖子

bqmum, very encouraging suggestion ! I hope that my son really will have this honor ....

係唔係寄信通知?  是否取錄才收到信?

我都好想  

仲可以過一個開心聖誕節

原帖由 bqmum 於 11-11-17 14:53 發表
17號一斉去買校服!

Yes ! If we get offer, we will have happy Christmas !

我要月尾先有得見,有排緊張。好想好似你哋咁早見早着。

回復 6# bqmum 的帖子

好 , 到時候一齊約埋去買校服.
小朋友 就一齊返學 , 一齊去旅行 , 一齊.......

哈哈... 諗吓都開心.

如果真係有幸被取錄, 真係要好好同阿囝慶祝, 因為由上年開始搵學校...去不同學校參觀...聽簡介會...入申請表...1st interview, 2nd interview....精神上家長和小朋友都好倦...但願各位都可以收到good offer^^

係呀, 我11月1日收到信, 11月3日收到電話

原帖由 Joy33 於 11-11-18 10:55 發表
想請問如有2nd in(月中or 月尾),係唔係都在11月頭收到信and confirm 電話呢??
Thanks

舊年都係話12月中出結果,點知11號就有家長收信,如果學校同舊年一樣星期五出信的話,今年最快可以10號收信,
...我係咪想得太多?!hahaha等多幾曰都辛苦!!

原帖由 hoho418 於 11-11-17 15:45 發表
我要月尾先有得見,有排緊張。好想好似你哋咁早見早着。

me too!
見到你地一個二個IN哂, 都想快D到我, 唔使心掛掛!

回復 13# bqmum 的帖子

bqmum,

講就開心, 不過我諗無人會早一年買校服掛??

不過大家約出來見下面, 開心下都好既

唉... 噤 , 係未即係已經出咗 2nd interview 嘅訊息啫?

我又係咁唸, 尋日先同老公講最快可能12月10日收信!
如果真係就同上年班家長一樣,
in完宣道返屋企收信, 希望係一封"喜訊"!

原帖由 jjmag 於 11-11-18 12:42 發表
舊年都係話12月中出結果,點知11號就有家長收信,如果學校同舊年一樣星期五出信的話,今年最快可以10號收信,
...我係咪想得太多?!hahaha等多幾曰都辛苦!! ...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。