用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍報名
go

救世軍報名 [複製鏈接]

BB剛兩個月,請問應該幾時報pn?
   0    0    0    0

你報邊間呀?有d區好多人報,你可以依家交左表先!因太多人報,如果等到足歲先交表,排到好後,可能排唔到面試!

yes we just learned that the application has to be submitted ASAP

但如果是年尾B就算一出世入表都無咩機,因為quota 已經俾年頭B攞晒。佢哋淨係排籌㗎咋,荃灣明年N只收12個。

回復 1# 兔兔媽咪 的帖子

有出世紙就要報.

絕對同意

我朋友的女女一出世即報都排第100 佢話要前面既人差唔多放棄晒佢个女先有機會

一出世報都排100?

回復 1# shanshan16 的帖子

yes, since people start to queue for their babies at the start of the year once they have the birth certs ... so Jan babies always come first!

上星期我幫亞仔報左救世軍樂民幼稚園, 但亞仔係今年8月先出世, 佢哋話已經排到 90 幾, 係唔係亞仔無機會入呀 ? 點解佢哋唔好似其他幼稚園, set 一個時間收表, 然後再 in. 如果一出世就交表, 唔好講話年尾細仔, 年中出世都未必入到.

我覺得唔一定冇機會既,一日未到最後一日都仲有機會。我前年同我小朋友申請n班都係要排(當時佢已經歲半),結果都有位。

希望啦 ..... 但唔知幾時先會通知有得 in, 係唔係要等到出年 ?

我上年大約六月報,十一月面試。

原帖由 sadsam 於 11-11-22 11:02 發表
我覺得唔一定冇機會既,一日未到最後一日都仲有機會。我前年同我小朋友申請n班都係要排(當時佢已經歲半),結果都有位。

Hi sadsam,

前年可能好 D. 請問妳當時既編號係幾多號 ? 同埋報邊間幼稚園 ? 尋日打左去問, 個主任話會按收表時間排編號, 一定有得 in, 但最主要都係睇編號, 如果前面 D 人唔要先有機會, 因為 N 班都唔會考 D 咩嘢, 所以大部份小朋友都合資格, 而樂民幼稚園 N 班只收 20 幾人.
‹ 上一主題|下一主題