用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人去咗基督教中心幼稚園面試呢?
go

有無人去咗基督教中心幼稚園面試呢?

基督教中心好似好少人講,有無人去咗面試呢?好心急想知結果呀~

基督教中心幼稚園好唔好,好似好細間?

IN我個仔個老師好無禮貌呀!話我個仔講嘢唔清楚..又話我個仔無心機IN...(我話佢無心機先真呀!是是旦旦IN)IN我個老師係老女人..唔同其他果D年輕..年輕果D又禮貌又好人...唉...黑仔呀..撞到個老女人..(不過間嘢真係好細呀...之前人地話這間好有愛心...但我同老公IN完後..第一句講一D愛心都無..)我個仔係細B..答到問題已好叻..但個老女人ONLY用無禮的語氣同我地講嘢...最後我地決定點都唔會讀這間..這間ONLY係位於九龍塘位置..(可能係我地黑仔)

我IN個位老師又好好人呀,如果第日俾著你果位老師教真係唔好彩!

原帖由 gisoleung 於 11-11-14 14:33 發表
IN我個仔個老師好無禮貌呀!話我個仔講嘢唔清楚..又話我個仔無心機IN...(我話佢無心機先真呀!是是旦旦IN)IN我個老師係老女人..唔同其他果D年輕..年輕果D又禮貌又好人...唉...黑仔呀..撞到個老女人..(不過間嘢真係好細 ...

同我哋IN個老師都係一位好年長好年長的女老師!! 但我呀仔好有性格, 不是美女, NO WAY!! 十問九唔應, 仲叫媽媽走啦!!  嘆, 要仔仔日日在這裏讀書而唔開心, 都係算把啦!!

唉...愛心真係會漸漸冷淡的....做老師都係一樣...日日見住d小朋友....什麼愛心都無啦!

原帖由 jojodic 於 11-11-14 17:02 發表
我IN個位老師又好好人呀,如果第日俾著你果位老師教真係唔好彩!

你個仔都好識貨喎!

原帖由 ahmo313 於 11-11-14 17:15 發表
同我哋IN個老師都係一位好年長好年長的女老師!! 但我呀仔好有性格, 不是美女, NO WAY!! 十問九唔應, 仲叫媽媽走啦!!  嘆, 要仔仔日日在這裏讀書而唔開心, 都係算把啦!! ...

咁岩我囝又係面見一位年長女老師,同樓上形容既差不多,我囝比佢話完已無心機in, 原本我囝好開心的,講名講幾歲,之後心急玩枱上玩具就比個老師話,如果老師溫柔D,囝囝唔會咁驚。

應該同一個啦!我個仔都講到名同age..但佢一口無情的話:講嘢好唔清楚喎...唉..傷心呀!

唔知比佢in個d小朋友..有冇機會入學校呢!?

原帖由 marie12345 於 11-11-14 21:01 發表
咁岩我囝又係面見一位年長女老師,同樓上形容既差不多,我囝比佢話完已無心機in, 原本我囝好開心的,講名講幾歲,之後心急玩枱上玩具就比個老師話,如果老師溫柔D,囝囝唔會咁驚。 ...

坦白說,對這學校已大打折扣,就算收都未必會讀。

如果佢教..第時個小朋友一定無"自信"呀!佢都唔識讚美..ONLY扁低個小朋友..唉!

原帖由 marie12345 於 11-11-14 21:40 發表
坦白說,對這學校已大打折扣,就算收都未必會讀。

講咗出來...舒服咗呀!!希望讀個D小朋友開心啦!

如果我們說的非同一人,你話幾恐怖,我in個個是近學校大門附近的課室,另一間面試室是在遊樂場最尾。

係同一個啦...我都係近學校大門果個課室呀..正明咗這位老師對個個小朋友都一樣..無讚美的~~其實個到好似得3個課室...佢果到還有N班...真係唔明點可以放到這麼多小朋友呀??

原帖由 marie12345 於 11-11-14 21:53 發表
如果我們說的非同一人,你話幾恐怖,我in個個是近學校大門附近的課室,另一間面試室是在遊樂場最尾。

我上星期六都有去呢間面試, in我小朋友個老師又係好cool, 全程冇笑容, 冇讚美亦冇肯定嘅說話, 不過我見迎賓嘅其他老師就好好笑容.............btw, 我in 0個間係近小playground 嘅課室~

我仔in 嗰個都係old lady, 在近門口的, 一入去叫仔講自己名, 我仔唔彩佢, 佢不停重覆幾次一定要答佢為止...跟住就話我仔" 嗱~ 你一定要出聲先得ar" 我個仔唔彩仲想走tim...好彩interview 唔駛等好耐, 唔係真後悔帶個仔來!

oh i feel sooo sorry for you guys!! Bc of these unhappy interview experiences.  Yeah, even the kids didn't perform well, it is not   appropriate to speak "bad" in front of the kids la!

Yeah, but interview experience does varies from teachers.  Even the famous kowloon tong interviews that i have this year, some teachers are cool and mean too. So it really depends on which interviewer u have...

My boy is studying in N1 now. I think most teachers are caring and experienced.  Last year, when i had my interview, i also had a old lady interviewer too, haha!  But luckily my boy performed great.  

So don't worry, mommies!! I"m sure u will find a school that suits ur boy!! Dont' be discouraged!!

那天我們遲到,在那裡等了多過1個鐘,In的都系近門口那間房最近房門的年長的老師,不過都很好呀,我女全部都回答和跟着做完所有要求,老師也是笑笑口的,其中女兒拼圖時第一次弄錯,老師就說沒關係,已經好力了,再來一次,結果女兒在再做一次後,雖然還是拼得不整齊,老師又誇她好力,搞得女兒本來有點想睡的,也變成了精精神神了。。。不過等的過程中玩了一個多鐘頭,結果一In完出來不到5分鐘,就變成睡寶寶了。

我相信我同fc1111遇到同一位好老師,不過如第日不幸被那年老的無愛心 miss 教,真係驚有童年陰影!

我都係遇到位好老師, 阿仔拖住佢手入房室in, 好似話要等兩個星期先有result.