用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKPS 樂基 ANGLO-CHI OR INTERNATIONAL
樓主: shevachevy
go

HKPS 樂基 ANGLO-CHI OR INTERNATIONAL [複製鏈接]

國語面試過關的,會唔會收好多囯內B?我攞表時都見好多國語人

HKPS-PN

ANGLO-CHI : one class AM & one class PM only (2X kids per class)

INTERNATIONAL: one class AM & one class PM only (2X kids per class)

confirmed by school admin.

HKPS (Kowloon Tong) 同 HKPS (Ascot)有無唔同?點解個個都報Kowloon Tong但無聽人講話報Ascot?

原帖由 loveannis 於 11-11-9 23:17 發表
HKPS (Kowloon Tong) 同 HKPS (Ascot)有無唔同?點解個個都報Kowloon Tong但無聽人講話報Ascot?

我諗純粹地區問題姐~ 邊度近報邊度.......

但國際班得下午,中英班有am同Pm,咁學位唔係多D咩?

回覆 25# Bear999 的文章

我兩間HKPS都問過老師, 每間PN 約收3班,平均收8x人, 大部份直升上K1,所以K1的空缺很少, 要視乎PN多少學生流失而再給k新生補入 , 就KLN個間,職員說上年度收到2千多份表格,但只收8x人only

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 loveannis 於 11-11-9 23:17 發表

我會報ascot架!
反而未必會報kln tong
恐龍家

打電話問過, 國際班唔係只有pm, 係有am同pm嘅

上年2千幾人競爭8X個位. 除非是好好表現+有背景,如果唔係機會都好細下!!

我中英同國際班, 上午同下午都有剔呀)))老師會唔會以為我玩野?  其實佢收我阿囡我咩都得啦.
‹ 上一主題|下一主題