用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 有些被欺騙感覺,排了通宵收下午
樓主: cobymama
go

有些被欺騙感覺,排了通宵收下午 [複製鏈接]

llaw 發表於 12-11-13 15:39
好似好難捉摸咁喎!
不過返上午其實好趕, 我朝朝要講n咁多次"快d啦!"
唔好話你上午班,我下午班一樣都好趕

回覆:aa219104 的帖子

hello ,好想知間學校好唔好?老師有冇愛心,小朋友鐘唔鐘意返學? 同埋課程會否好深? 壓力好大? 謝謝你解答,

回復 jcheng5 的帖子

如果以我兩個小朋友來講,應該唔可以作準,唔知點解佢兩個恨返學恨到發燒咁,我估係
佢地問題不能作準。
但我見其它小朋友都ok,無乜見小朋友係學校門口
"生離x別"咁唔想入學校,應該都幾想返。
老師都ok幾有愛心,唔會對小朋友太差
壓力唔算大,因佢地用遊戲方式教法,
表面睇係玩,但係玩過程中學習。
所以課程唔會令你覺得深,但又真
係有用學到野。
金麗算係好幼稚園,我認為值得推薦!

另有係,而家細女同果時大仔比,已經寫少好多字,
阿仔幼兒班下學期已開始寫唔少,阿女都今年K2,
先至開始多DD

以上祇係我個人意見,不代表絕對,你試下問多D其它家長啦!

回復 aa219104 的帖子

好多謝你的回覆, 想問你小朋友呢家讀K1,K2, K3呀? 多唔多課外活動?

細女而家讀緊K2,今年無乜參加課外活動,淨係參加左跳舞班囉!

咁你大仔係咪升小學升李兆強呀? 你返金麗要榙褓姆車嗎? 想問k1開始要做功課嗎?

我大仔唔係讀李兆強,我住附近唔使搭寶母車,係K1下學期先有會有正式D功課做!

謝謝你呀....其實聽好多人講金麗真的是一間好好的幼稚園,
我呢家愈來愈確定我的方向啦, 就算要榙校車都選金麗啦!!

回覆:有些被欺騙感覺,排了通宵收下午

請問如果想入上午班大慨要早幾多日去排呀?

就算排頭10個都會收下晝。因為要睇你個小朋友係唔係大仔。佢一定收哂d醒目o既先。

呢年上午得2班 下午3班
而家我有啲想小朋友讀下午
基於各種原因 下午好似好安排一啲
加上課外活動大多係下午班放學后進行 上午班要折返
同時 小朋友變左係唔係都要戒妟覺
如果學校被選練舞 啲時間多夾下午一啲

補充 有丫哥讀都排no.3

有些好奇,排得前係實收?

引用:有些好奇,排得前係實收? +

原帖由 cloudwingwing 於 13-10-31 發表
有些好奇,排得前係實收?
排得前梗interview會早d 。。。收嘅機會咪大d。。。因為呢間學校唔係個個都收。。。

‹ 上一主題|下一主題