用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 有些被欺騙感覺,排了通宵收下午
go

有些被欺騙感覺,排了通宵收下午

有些被欺騙感覺,排了通宵收下午

你排第幾呀?

八十幾囉!真唔開心…仲要比我知後過我收上午

原帖由 cobymama 於 11-11-5 21:58 發表
八十幾囉!真唔開心…仲要比我知後過我收上午

八十幾?咪要瞓兩晚通宵?d 人話 95 嗰個人已經係第二晚通宵架啦!

我唸因為你80幾可能同90幾都係同一時間in,你咪有機跌落去下午,同佢講後補上午得唔得?始終好多人有幾手準備,可能有人唔讀呢?咁下午你仲讀唔讀?

原帖由 小兔~阿比 於 11-11-6 03:57 發表
我唸因為你80幾可能同90幾都係同一時間in,你咪有機跌落去下午,同佢講後補上午得唔得?始終好多人有幾手準備,可能有人唔讀呢?咁下午你仲讀唔讀? ...

下午我好唔想,我仔表現也不差,好唔開心......

原帖由 MINI1601 於 11-11-6 00:24 發表

八十幾?咪要瞓兩晚通宵?d 人話 95 嗰個人已經係第二晚通宵架啦!
係呀......唔公平

我唸因為你80幾可能同90幾都係同一時間in,你咪有機跌落去下午,同佢講後補上午得唔得?始終好多人有幾手準備,可能有人唔讀呢?咁下午你仲讀唔讀? ...
我寫了信.....你知什麼時候知道有位嗎?就是我填表時填願意比佢批...佢地就張我哋申請上午的,撥去下午....我信錯了佢真的會公平

係呀!我有個鄰居都係咁,排我後十個,佢話佢囡囡全部識答,但同你一樣填願意比佢批,收咗佢落下午啦,而我小朋友唔係樣樣都肯答,但我填唔願意,就收咗上午班
原帖由 cobymama 於 11-11-6 23:58 發表
我寫了信.....你知什麼時候知道有位嗎?就是我填表時填願意比佢批...佢地就張我哋申請上午的,撥去下午....我信錯了佢真的會公平

80 幾同 90幾係唔會同一時間 in 架,最少差半個鐘,Final 黎睇,我覺得關鍵應該在填願意定不願意上。

我上月IN 啟思..上星期收到通知
我填上午..唔要下午

佢直頭唔收

原帖由 cat2007 於 11-11-7 10:48 發表
我上月IN 啟思..上星期收到通知
我填上午..唔要下午

佢直頭唔收

我都有 in 啟思, 填左可以下午, 點知佢真係收左下午班, 所以唔會去讀.
因為我一定要讀上午班, 所以今次我唔再填可以下午, 只係博一博, 我小朋友下午一定要瞓覺.

deleted.....

deleted.....

會唔會留左d位俾哥哥姐姐都讀上就果d 學生呀?

原帖由 fan1837 於 11-11-7 17:08 發表

佢份表係話如"投考班別滿額",願唔願意接受校方編排...
咁我咪諗住,我排六十幾,咁佢順次序收的話,應該無咁快滿額啦,應該會收咗我仔上午先啦.. 但我又驚,如果唔tick,佢直頭會唔收.. 所以我咪tick咗咯,點知就中咗計啦! ...

如果你排 六十幾, 就真係唔應該 tick 願意, 個個家長都係想入上午班先去瞓街, 如果小朋友 in 時沒有大問題, 都應該收做上午班啦!
可能佢地會覺得你地可以接受下午班, 咁咪可以收多 d 人啦! 因為上午班的位好緊張.
另外今年真係太唔公平, d 人只係放張櫈, 當日早上回來就可以排返個位, 又有幾個人 一個人排隊就可以拿兩個籌, 我地就要成晚瞓街, 真係好激氣.

會不會分大細仔

原帖由 LIUALICE 於 11-11-7 18:46 發表
會不會分大細仔

一定唔會咯, 因為我朋友個囡囡係 1月頭出世, 排 11X,
但都收左佢下午班, 而且佢而家仲返緊全日 N 班架, 所以
佢媽媽好唔開心

我朋友個FD 都係大仔.上,下都冇收.

佢幾多號架?