用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV你地 in成點啊 ?
樓主: bopui0607
go

KV你地 in成點啊 ?

綠茵英文國際幼稚園
原帖由 bopui0607 於 11-11-5 22:05 發表
你本身讀邊間 ?

原帖由 Ackl1002 於 11-11-6 13:32 發表

同你D問題exactly一樣子

我都是問這些, 還有:平日誰人照顧她, 家中用什麼語言, 小朋友是否比較慢熱.  不過她沒有叫我個女唱歌, 只是問她有否唱歌, 我說她不懂唱歌, 但喜歡跳舞.

原帖由 muimuichu 於 11-11-6 13:58 發表

同我地問既問題一樣,你個小朋友係咪男仔,IN 左邊間房近門口個組老師?

我的是女孩子!印象中好似係個間房~

今朝去IN, 老師無叫阿囡唱歌喎, 咁係咪無行呢?
不過佢應該都答晒老師D問題, 仲係快而準個隻, 但個PAT離開張CHAIR, 又答問題懶鬼馬咁, 叫佢轉個陀螺又唔轉收埋係後面, 學校係咪唔鍾意收呢TYPE學生呢.......

唔係呀嘛。真係咁過份...=3="
原帖由 coeychung0406 於 11-11-5 23:46 發表
Ha, In 我地個兩位老師係我未起身,就已經連人帶枱都搬走咗啦

咪就係因為我掛住睇係呀仔IN...自己冇咩理到老師囉....肯定死梗啦...我拖累左呀仔...=3="
原帖由 萬樂豬 於 11-11-5 23:15 發表
咦~ 點解你可以睇到囝囝問咁多野既 ?? 我掛住答老師問題, 都唔知問左咩, 只係聽到問相係邊個咋, 同埋送左陀螺比佢, 無嘞......我聽得 3 句野.....

我都係呀....不過唔知佢有冇問邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!
原帖由 marcoli8 於 11-11-6 12:53 發表
老師問我:小朋友同邊個住?邊個湊?有無親戚朋友係度讀緊?戒左片未?平時陪小朋友時會做d乜?佢鐘意唱咩歌?點解揀佢地間學校?

問小朋友:叫咩名?幾多歲?邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!唱歌...........等等~ ...

原帖由 wing_tsangky 於 11-11-6 23:22 發表
咪就係因為我掛住睇係呀仔IN...自己冇咩理到老師囉....肯定死梗啦...我拖累左呀仔...=3="

In我小朋友既兩個老師都唔係同步進行!因為一個老師負責問,而另一老師亦留心我小朋友的對答!所以我全程都可以留意到佢問的問題~

我噚日都好好彩遇到2個好有笑容嘅老師, 可能我個仔係大仔(0811), 所有問題都好快答到同唱埋歌.  而另一個老師掛住睇阿仔答哂所有問題先開始問我嘢, 所以我都可以睇到問阿仔咩嘢.  當佢問我嘅時候, 阿仔同另一個老師玩陀螺笑到好大聲.  而老師一開始就問我如果無上午班, 下午班會唔會考慮. 另外都有問邊個湊/同邊個住/平時會去邊/點解報KV/有無親戚係度讀.

原帖由 Momopig 於 11-11-6 23:45 發表
我噚日都好好彩遇到2個好有笑容嘅老師, 可能我個仔係大仔(0811), 所有問題都好快答到同唱埋歌.  而另一個老師掛住睇阿仔答哂所有問題先開始問我嘢, 所以我都可以睇到問阿仔咩嘢.  當佢問我嘅時候, 阿仔同另一個老師 ...

Hi! Momopig, nice to meet u! My girl also be a big b this year who was born on 08nov. And god blessed us we met two nice teachers today, interview went so smooth and my little girl answer all the question correctly! I felt so happy of that and hope may get their offer very soon!

你地問既問題老師都有問我,但想問下老師有冇問你地, 如果第時返學會點返??(即係搭乜車??)

唔知係咪因為我住東涌太遠, 所以佢先問我點返學??? 我答左佢, 佢就係張報名表地址則邊寫左我個答案~~~

唔知有冇機~~~

原帖由 飯島寶 於 11-11-7 00:11 發表
你地問既問題老師都有問我,但想問下老師有冇問你地, 如果第時返學會點返??(即係搭乜車??)

唔知係咪因為我住東涌太遠, 所以佢先問我點返學??? 我答左佢, 佢就係張報名表地址則邊寫左我個答案~~~
唔知有冇機~~~ ...

呢條老師無問我!

可能你係所有人之中最遠個位..真係好遠,如果唔搬小朋友真係好橙.
原帖由 飯島寶 於 7-11-2011 00:11 發表

唔知有冇機~~~ ...

係呀, exactly 同問我同阿仔既一樣都係呢 D ...... 不過 3 日要 IN 8XXX 人 ..... 老師都變哂機械式操作

原帖由 marcoli8 於 11-11-6 12:53 發表
老師問我:小朋友同邊個住?邊個湊?有無親戚朋友係度讀緊?戒左片未?平時陪小朋友時會做d乜?佢鐘意唱咩歌?點解揀佢地間學校?

問小朋友:叫咩名?幾多歲?邊個帶佢黎?可唔可以舉高手?嘴仔係邊?砌積木!睇情景圖!唱歌...........等等~ ...

真係有8000幾份applications ? 有幾多個位啊 ? 真係渺茫............................

原帖由 chickenwing2006 於 11-11-7 04:39 發表
係呀, exactly 同問我同阿仔既一樣都係呢 D ...... 不過 3 日要 IN 8XXX 人 ..... 老師都變哂機械式操作

我星期六都好好彩遇到2個好有笑容嘅老師, 可能我個仔係大仔(0811),他現在都讀緊K1,自己同小朋友都無壓力。如果收他,可能考慮給他做大B,下年再讀K1。不收原校升K2。加上他是大B,相信表現應不錯。所有問題都好快答到,老師給陀螺他,他好喜歡陀螺,叫他唱ABC歌,他就把陀螺當咪使用,好投入唱歌,2位老師都笑著。老師一開始就問我如果無上午班, 下午班會唔會考慮. 另外都有問邊個湊/同邊個住/平時會去邊/點解報KV/有無親戚係度讀.面試完之後,還一直拿陀螺當咪,一直唱歌。

簽名被屏蔽

我個女都係玩動物PUZZLE同配對積木呀!最後就冇玩陀螺啦,老師只係送左個陀螺比佢..叫佢講THANK YOU。
如果姐姐讀過..我相信實加到分呢。老師問我有冇親戚朋友係度讀..我都只係照直同佢講..冇呀..佢個樣好驚訝...
佢再問我..用咩語言同個女溝通..我話..廣東話..佢又係好驚訝...唉~搞到我諗左好耐..我有答錯D咩..
呢幾日都LOR LOR戀...唔知得唔得..等既時間真係好漫長..:(
原帖由 fatfatwong 於 7-11-2011 10:12 發表
我仔仔琴日都in左,過程好快,我一拎張form比兩位老師,佢地都好好笑容,亞仔怕羞拉住我,老師都好好同佢講唔使驚.媽咪會係度陪住你....
跟住另一個問我問題既老師一睇到我張form寫左姐姐之前係kv畢業,而家讀緊咩小學,就 ...

原帖由 Lachesis 於 11-11-5 16:41 發表
尋日簡直係大奇蹟日
囡囡平時好鬼怕醜
但佢in果時識答問題又識玩d遊戲
仲唱埋歌
又幫手執玩具同拍番好張櫈仔
老師比禮物同糖佢有講多謝
最後同老師講byebye
...

想請問老師比粒糖你們的小朋友是課室內的老師? 還是最後去門口到交表時比的?

我個小朋友係臨走出門口,交回份表格給老師時,老師被粒瑞士糖佢.你地係埋甘??

ME TOO AR, 都唔知叫好唔好彩...因為我見個老師不斷咁望住個門口, 好似等緊唔知咩咁...問得又急...

原帖由 tsangk2 於 11-11-5 21:53 發表
I only interview with one teacher, you all have 2?