用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV你地 in成點啊 ?
樓主: bopui0607
go

KV你地 in成點啊 ? [複製鏈接]

Kentville 既問題至少有少許難度 (僅僅比 St Cat 淺少少咁), 那末至少可以令家長知道hit rate 有幾高, 機會大唔大, 好過有些幼稚園問題太淺, 令人茫無頭緒.

不過又係那句, 若各位家長的寶貝並非池中物, 入唔入到好的幼稚園, 都可以龍穿鳳, take it easy & 繼續努力!

I only interview with one teacher, you all have 2?

My gal was doing fine.  The teachers were nice.  They sang the song together with my gal.

回覆 42# tsangk2 的文章

Yes 2 teachers! One was playing w the kid and one was asking me questions!

原帖由 萬樂豬 於 11-11-5 21:38 發表
咁又係,係等候室時, 坐唔夠 1 分鐘又要轉位, 個小朋友都唔知咩事, 亞媽不停坐下又走下, 令小朋友有少少怪囉....唯有同佢玩下轉換視線.......

相反, 就係在等侯室不停轉位, 令到我個仔好忙碌, 因為我哋一人一個位, 對我個仔來講成個等待過程變得好好玩.

你本身讀邊間 ?

原帖由 66173 於 11-11-5 21:11 發表
係呀,如果KV唔收,我就原校升K1,所以今曰面試我完全冇壓力,亦冇特別教女女d乜,所以可能冇壓力就表現好d,大家努力呀^^

我係第一日interview的早上8:45interview的,兩位老師都好好,我個仔唔多肯唱歌,佢地都好有耐性,無即刻趕我地走,仲讚我個仔好得意﹗

其實連續幾日interview,老師都好辛苦的﹗如果佢有8000個applicants,當佢有20組老師,一組老師一日就要in超過130個小朋友+家長。佢地都係人,都會攰的...要佢地全日都笑面迎人,佢地都好辛苦﹗

其實去interview真係撞彩的﹗小朋友心情好唔好,我地都控制唔到喇﹗大家平常心喇﹗我個仔係細仔,我都係當同佢去見識吓,當抽獎囉﹗呢D名校,都係收大仔多的﹗

大家都唔好太大壓力﹗

希望各位師弟師妹,能夠入到KV,因為她能夠使你的子女學到另你意想不到生活,在此祝大家好運

原帖由 仕澄母 於 11-11-5 22:35 發表
希望各位師弟師妹,能夠入到KV,因為她能夠使你的子女學到另你意想不到生活,在此祝大家好運

我都好想做到你的師弟呢.....>< 

點樣意想不到?

原帖由 仕澄母 於 11-11-5 22:35 發表

我都會報協恩,不過唔知佢小學會否轉直資?如果未轉住,咁都希望攪珠派位得。宜家in 幼稚園就無咁大壓力。
原帖由 Lachesis 於 11-11-5 20:47 發表

尋日2個老師in
一個比分
一個同囡囡in
最後比分果個仲同我傾左一陣

其實你講得啱
我最終目的都係協恩...

哎!真係比個女激糞咗,老師問佢叫咩名?佢就講咗佢老豆個名 最尾老師叫佢唱歌,佢就辦唱歌係冇聲果隻,但係咀仔有陏動的 仲要最後比老師識穿咗

我想問..KV INTERVIEW...媽咪係咪一定唔可以理個仔架?????屁股唔掂櫈係咪都死梗??
老師問我..個仔平時唱咩歌.
我話好多架喎...佢話是但揀首..我係同2個老師一齊聽個仔唱架...
同埋佢要呀仔玩陀螺....叫佢轉比佢睇..
只砌左2個PUZZLE ...冇問過顏色...冇問其他喇....
呀仔唱歌又跳舞咁...臨走前指住牆上D動物讀哂出黎...

最後老師送糖比佢..佢送左比媽咪..

不過我都覺得老師冇HEART...趕收工..
好似求其咁...!!!我地都未離開..佢地2個已經起身話去廁所...

咁亞女係明玩野喎, 哈哈哈~~~ 古古惑惑先聰明嘛....

原帖由 coeychung0406 於 11-11-5 22:46 發表
哎!真係比個女激糞咗,老師問佢叫咩名?佢就講咗佢老豆個名 最尾老師叫佢唱歌,佢就辦唱歌係冇聲果隻,但係咀仔有陏動的 仲要最後比老師識穿咗 ...

咦~ 點解你可以睇到囝囝問咁多野既 ?? 我掛住答老師問題, 都唔知問左咩, 只係聽到問相係邊個咋, 同埋送左陀螺比佢, 無嘞......我聽得 3 句野.....

原帖由 wing_tsangky 於 11-11-5 23:08 發表
我想問..KV INTERVIEW...媽咪係咪一定唔可以理個仔架?????屁股唔掂櫈係咪都死梗??
老師問我..個仔平時唱咩歌.
我話好多架喎...佢話是但揀首..我係同2個老師一齊聽個仔唱架...
同埋佢要呀仔玩陀螺....叫佢轉比佢睇..
...

回覆 54# 萬樂豬 的文章

係喎!佢真係成日都玩嘢 佢亞媽我心血少真係就嚟頂唔順啦

我個囝都差唔多, 佢唱歌時....係個下巴貼住枱面黎唱....係敷衍了事囉.........一話走得, 一枝箭沖出去.....真係激死...

原帖由 coeychung0406 於 11-11-5 23:32 發表
係喎!佢真係成日都玩嘢 佢亞媽我心血少真係就嚟頂唔順啦

大家是否有察覺到,入到一間點表房,有3個老師中,其中面向她們最左手邊那個沒有做過任何事,但右邊兩個老師忙個不停,而且個樣子比另外兩個覺大年紀的,是否是根德園的校長嗎?

有old boys/old girls帶細仔細女in時認得出嗎?我好想知道。

回覆 53# wing_tsangky 的文章

Ha, In 我地個兩位老師係我未起身,就已經連人帶枱都搬走咗啦

原帖由 coeychung0406 於 11-11-5 23:46 發表
Ha, In 我地個兩位老師係我未起身,就已經連人帶枱都搬走咗啦

下?連人帶枱搬走?咁誇張?
‹ 上一主題|下一主題