用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV你地 in成點啊 ?
樓主: bopui0607
go

KV你地 in成點啊 ? [複製鏈接]

waiting for the letter from kv.

good lucks to all!

=_=
Please refer back to post #184.

I was asking which 更理想offer!!??

原帖由 bopui0607 於 11-11-21 14:59 發表
Kenville, 根德園.

回復 181# jonahlee 的帖子

我個仔係0910的細仔

Interview的老師應該係無pre-screen過小朋友的出生日期﹗因為當我個仔完成interview,離開咗個位、未走出班房的時候,其中一位interview的老師,問另外一位手執我個仔份form+出世紙的老師,我個仔係幾月出世的﹗

Interview的老師心情如何,我反而覺得係同interview的時間有關﹗如果係中午飯前、或者當日的尾聲,我估老師會比較攰﹗

我就好好彩,我interview的時間係早上0845,仲要係第一日,所以老師的心情應該會好D﹗

Just want to know about the english level of KV. Any parent of existing/graduated student can share with me? Thanks.

回復 1# chengmsh2006 的帖子

好似無PHONICS嫁,無NET

I know no phonic and no net. Does it mean English level is not good? Anyone can share?

原帖由 jonahlee 於 11-11-21 14:37 發表
I've just called KV and the letter has not sent out.  The staff said they will send out by end Nov.

好緊張~~等到頸都長呀!

簽名被屏蔽

可能內它定比D有兄姊讀緊既讀, 所以唔須要問咁多啦. 你多數得架喇 !

原帖由 fatfatwong 於 11-11-23 09:36 發表
唔係喎...我果日拎埋張出世紙copy比老師,佢地話唔使,跟住interview時,感覺老師都知我仔係大仔,因為佢用好肯定既語氣同我講,(唔係問)-----戒左片啦可?
都無問幾時戒,要唔要著夜片,佢好似覺得我個仔已經差不多3歲,一定 ...

回復 1# bopui0607 的帖子

簽名被屏蔽

Hi FatFatWong,

Do you think english level of KV is good?

thanks

簽名被屏蔽

其實佢地真係有計小朋友幾大架, 因為我坐底後, 'LAP'到老師張紙有寫小朋友九月入學既歲數, 我個仔係0903, 我睇到佢個名則邊寫左3.6, 即係到時三歲六個月. 其他個個唔同, 3.9, 2.10等等

不過對個面試有冇影響我就唔知了.

佢地同SC一樣係大校, 會收一批大仔同一批細仔,唔會收晒大仔. 所以如果IN得好,細仔都好大機會中.比D信心.

原帖由 飯島寶 於 24-11-2011 11:42 發表
其實佢地真係有計小朋友幾大架, 因為我坐底後, 'LAP'到老師張紙有寫小朋友九月入學既歲數, 我個仔係0903, 我睇到佢個名則邊寫左3.6, 即係到時三歲六個月. 其他個個唔同, 3.9, 2.10等等

不過對個面試有冇影響我就唔 ...

我都覺得老師有睇係大細仔, 當時都有問我阿仔戒左片未, 我個仔係10月細仔, 我實話實說話戒緊, 唔知老師點睇呀。當日阿仔發完燒, 吽吽地, 老師問緊我野時, 我都唔知佢有無答老師問題, 係最後響我引導下唱左四句歌, 唱到第四句. 老師已經叫STOP喇...

FatFatWong,

Thank you for your sharing.
‹ 上一主題|下一主題