用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了!

這個post可能都有18個人已收, 而且大部份都係女仔

我反而想知道收生的小朋友當日的貼紙是咩顏色?...因為我記得我個囡同我講, 老師話佢乖, 賞個金色貼紙!

我都收到取錄信喇!我阿女果個日個哈哈笑貼紙係橙色!唔知係咪要黎分組用呢?

原帖由 Lawrence_suen 於 11-11-7 22:33 發表
這個post可能都有18個人已收, 而且大部份都係女仔

我反而想知道收生的小朋友當日的貼紙是咩顏色?...因為我記得我個囡同我講, 老師話佢乖, 賞個金色貼紙! ...

唉... 今日放工仆到返屋企, 結果都係......無信.....

回覆 3# Lawrence_suen 的文章

我都收到取錄信!我阿女果個哈哈笑貼紙係黃色!咁你選好邊間未呀?因為我都係住tko

我見到得一個男仔話收,打去問佢收幾多男仔都唔答我.算了.女校男生都無得做.
原帖由 taktakb2006 於 11-11-7 22:47 發表
我都收到取錄信喇!我阿女果個日個哈哈笑貼紙係橙色!唔知係咪要黎分組用呢?
哲哲寫真 哲哲私相集

我個仔都系橙色.
原帖由 taktakb2006 於 11-11-7 22:47 發表
哲哲寫真 哲哲私相集

阿女都收到取錄信!個哈哈笑貼紙係黃色

我個女都係,去完德雅後就話要讀這校,至今雖有4間取錄,但她說只想讀德雅
原帖由 anthony010103 於 11-11-7 21:30 發表
My kid told us "I want to study this school" while she said nothing during other interviews. Finally we received the letter. I believe we sometimes the arrangement of P1 admission has some magical pow ...
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

哈哈!我諗你記錯,我只有一囡囡,同埋我話只讀私校
原帖由 飛天紅豬俠 於 11-11-7 14:48 發表
你之前提過話無考私校會大抽獎, 因為有個細老跟尾......

這麼保留, 驚僧多粥小呀??

有信未呀?我教馬鞍山較新的屋苑,2間相比我都較愛德雅:)
原帖由 manmanl 於 11-11-7 10:26 發表
你好,請問你邊區架,我都有同樣WORRY, 又都未收到信,但同你一樣都收到培道OFFER喇,但較喜歡德雅,不過係仔.

我阿囝果日都係橙色貼紙...但未收到信

魅力公主 醒目開學勳章

我地都係橙色哈哈笑  一樣未有信呀
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 mw7183 於 11-11-7 20:22 發表
你小朋友有無同你講返佢IN 成點..我個就一定系衰答左人地"唔知...未試過"返到屋企.我同佢講左唔收佢,佢都好失望..  

我女同我講 佢答晒D問題 無野唔識架  BUT 我地都無收到信呀
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我們只是考了2間私校,幸運地都被取錄,但是囡囡和我及Daddy都對德雅印象比較好,唔知點解有d無形的吸引力,有沒有d讀緊嘅小朋友mami可以分享下?謝謝

今晚放工開信箱, 終於等到封註冊信啦:D

原帖由 chengvenus 於 11-11-8 00:19 發表
我們只是考了2間私校,幸運地都被取錄,但是囡囡和我及Daddy都對德雅印象比較好,唔知點解有d無形的吸引力,有沒有d讀緊嘅小朋友mami可以分享下?謝謝 ...

當年我囡囡都係咁,同其他同學仔媽咪傾開,佢地小朋友亦一樣幾間在手,但囡囡淨係鐘意德雅。可能佢地第一個直覺覺得學校好温暖掛

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 mw7183 於 11-11-7 20:22 發表
你小朋友有無同你講返佢IN 成點..我個就一定系衰答左人地"唔知...未試過"返到屋企.我同佢講左唔收佢,佢都好失望..  

我女同我講 佢答晒D問題 無野唔識架  BUT 我地都無收到信呀

有空請去看看 ~

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 wing 於 11-11-8 04:01 發表

點解我POST既時間係04:01既???? 我兩點未夠就去咗訓LA喎..唔好嚇我呀

有空請去看看 ~

我囡囡係橙色貼紙
no. 在400之後
郵chop係5/11寄出
昨日收信

有可能跟no. 先寄出頭一批
然後第二批

有可能今日係第三批有信

大家耐心等多一陣
我都明白等待的日子不好過

我都係昨日才訓得安心d咋

Hello各位家長好, 我女女係舊年既小六畢業生, 睇見你們咁支持德雅真係十分高興, 德雅雖然校舍不及其他新校舍, 但本人覺得係其次, 而最緊要係老師既教導同校長既熱誠, 另到每一位同學及家長都好喜歡這所學校。記得最初小女入讀一年級時...老師、校長各位嬸嬸們都很有愛心地去照顧, 可能係一年級關係...轉眼間我女女已經畢業, 而我本人亦好懷念同囡囡在這學校既生活, 希望你們都同我囡囡一樣珍惜係德雅裹的校園生活。