用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了!

回覆 3# JOJA 的文章

睇嚟最大可能係有offer的先寄出,Reject and waiting的在後....唉!希望諗錯啦...

hi,我記得你好似好喜歡德雅,希望你星期一可以有好消息
原帖由 UncleGrand 於 11-11-5 22:16 發表
睇嚟最大可能係有offer的先寄出,Reject and waiting的在後....唉!希望諗錯啦...
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

明白心情同感受,不要太擔心啦,今天是星期六,明天不派信,最快要星期一才有結果,希望個個小朋友都獲心儀學校取錄.難為天下父母心,今年競爭比往年大.

收既系唔系都系女仔?系唔系男仔收好小個?
原帖由 713mom 於 11-11-5 22:37 發表
明白心情同感受,不要太擔心啦,今天是星期六,明天不派信,最快要星期一才有結果,希望個個小朋友都獲心儀學校取錄.難為天下父母心,今年競爭比往年大.
哲哲寫真 哲哲私相集

Accepted , thank God

原帖由 小靜姸 於 11-11-5 20:41 發表
取錄了 感謝!!!
Ewong

回覆 4# water55 的文章

Thanks....water55,
很多謝你的祝福,正常在星期一應該收到信喇,不過多數係...reject letter啫!

魅力公主 醒目開學勳章

我都未收到信
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

哈哈!你上次培道都是遲一點,可能今次都是,別擔心
原帖由 wing 於 11-11-6 00:19 發表
我都未收到信

有無男仔已被accepted?

好似無見有男仔收左咁..唔通真系多數收女仔.
原帖由 rabbitann 於 11-11-6 00:54 發表
有無男仔已被accepted?
哲哲寫真 哲哲私相集

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 water55 於 11-11-6 00:47 發表
哈哈!你上次培道都是遲一點,可能今次都是,別擔心

你囡囡真係好叻呀, 好多學校收佢, 你決定咗邊間未呀??
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

Wing
你誇獎了,我女女不是什麼叻女,我們選的不是什麼名校,才容易被取錄,現在有祟真,聖母,培道及德雅,我要列出各校的不同才可決定,因真光已second-in想等埋先,但我想在11月決定,之後把位放出,但我一定會讀私小。其實女女只是在九龍塘某校讀,不是最名幾間(學校有取過不同的教學獎),學校主張愉快學習及培養自信,我相信是學校培養女女有良好品格,因我沒有特別學什麼,總之阿女最叻無份,最差無份,但她是一個有禮貌及愛分享的孩子

原帖由 wing 於 11-11-6 15:57 發表

你囡囡真係好叻呀, 好多學校收佢, 你決定咗邊間未呀??

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 water55 於 11-11-6 17:12 發表
Wing
你誇獎了,我女女不是什麼叻女,我們選的不是什麼名校,才容易被取錄,現在有祟真,聖母,培道及德雅,我要列出各校的不同才可決定,因真光已second-in想等埋先,但我想在11月決定,之後把位放出,但我一定會讀私小。其實 ...

我成日都同人講 我個女唔係唔叻, 但個人比較怕醜同內向, 要佢答人野真係好難, 有一間學校收佢我已經好開心.

其實咁多學校收你囡囡, 你囡囡一定係有個人之處的, 有D學校真係超多人爭呀.

有空請去看看 ~

你好, 可否請教為什麼一定會讀私小?政府辨校是否較差, 請指教.

原帖由 water55 於 11-11-6 17:12 發表
Wing
你誇獎了,我女女不是什麼叻女,我們選的不是什麼名校,才容易被取錄,現在有祟真,聖母,培道及德雅,我要列出各校的不同才可決定,因真光已second-in想等埋先,但我想在11月決定,之後把位放出,但我一定會讀私小。其實 ...

你好,這只是個人意見,我並不是覺得津校差,有好多都好好,好出名!只是因我自己是在我住的本區教幼稚園,我教的大多是新來港人仕,並不是歧視只不過在品格上他們在多需學習地方,而我自己的學生都是選本區大熱的幾間,我唔太希望女女與他們一起,因那班家長常向我因利益問題投訢,好煩了。其次,我只有15分很難抽到,因為自己統計班內已有10個小朋友因有兄姐實收。
另外,我覺得私小在課程或資源安排上較靈活。
原帖由 bb_june 於 11-11-6 23:40 發表
你好, 可否請教為什麼一定會讀私小?政府辨校是否較差, 請指教.

Congradulations to everyone got accepted.  Have you read the comments of Tak Nga ? Every parents have given very good comments for  the school .

原帖由 water55 於 11-11-5 21:51 發表
剛回來開信箱見到,取錄阿女好開心,已有4間offer,呢間最喜歡,會放棄之前,雖然硬件不吹,但軟件不錯,10個
Ewong

今早忍唔住

打去德雅問問

職員說已分派寄出
以確保全部人都能在15/11前收到通知

我問會否是取錄生先寄出
她答回覆
都唔係架(但唔多通順), 叫我們耐心等待下
好快會有通知

但我估
在行政上
當然係寄出哂同一款信先會較方便

我都問左,佢都話唔系,只系太多信要寄出,我問佢收幾多個男仔,無正面回應.都系叫我等信.但就肯定收女仔多.
原帖由 JOJA 於 11-11-7 09:25 發表
今早忍唔住

打去德雅問問

職員說已分派寄出
以確保全部人都能在15/11前收到通知

我問會否是取錄生先寄出
她答回覆
都唔係架(但唔多通順), 叫我們耐心等待下
好快會有通知

但我估
在行政上
當然係寄出哂同一款信 ...
哲哲寫真 哲哲私相集

我個囡既男同學仔已經收到信, 取錄了..
但係我仲未有信收到…. , 打定輸數
惟有寄望大抽奬…..

got it on sat too, yeah!!