用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了!

我朋友囝囝今日收到取錄信,德雅是一間有教無類的好學校,大家耐心等下,可能分批寄。

My daughter only got one sticker but accepted. I understand your situation. But don't think too much. Wait for the letter lar.

原帖由 venusnjoo 於 11-11-8 15:03 發表
我唸我阿女都係唔得多,我之前仲有少少希望,話哂答中問題係有貼紙,我個女有二張。
好失望呀!

原帖由 rabbitann 於 11-11-8 14:47 發表
沙沙女, 我想問你你封信係唔係今日先收到架?  會唔會琴日寄左來你未收呀?  如果你係今日先收到都叫做總有些少希望.
係呀, 係今日收到架, 所以仲有希望 ^^

郵差叔叔又沒有帶比我喜訊!

失望!!:cry:

等了又等都係未有信 唉…好愁

回覆 1# 沙沙女 的文章

Hi,

唔係幾明學校這種寄信方式,搞到D家長日日望住個信箱等信,又驚收到reject....
果種心情真係好難受架!

今日未收信唔知有無surprise.  希望今日會收到accept信啦.  你地d小朋友果日interview肯定表現好好啦.  我個仔果日表現可能只係一般.

呢種心情我都覺得好難受....
原帖由 UncleGrand 於 11-11-8 15:21 發表
Hi,

唔係幾明學校這種寄信方式,搞到D家長日日望住個信箱等信,又驚收到reject....
果種心情真係好難受架!

我都覺, 點解d學校唔一次過寄出哂, 係都要甘分批, 收到固然開心, 收唔到真係會超失望.  可憐d家長

原帖由 Jomei 於 11-11-8 15:26 發表
呢種心情我都覺得好難受....

me too
原帖由 rabbitann 於 11-11-8 15:29 發表
我都覺, 點解d學校唔一次過寄出哂, 係都要甘分批, 收到固然開心, 收唔到真係會超失望.  可憐d家長
哲哲寫真 哲哲私相集

Hi water55,

Just pm you!  pls check the mail box.

原帖由 water55 於 11-11-8 13:39 發表
係呀,我是創x,我昨天同黃校長電,因小公主有4間取錄,問下意見囉!我決定讀德雅,校長話已前都有小朋友讀得不錯!好開心有小師姐,其實在德雅小學一覽中我一直有看你的留言,你女女好靚,另外,學校今年20週年呀!不好意思,你 ...

醒目開學勳章

DEAR ALL,

首先,真係好開心今年有如此多家長為小朋友報德小。

請大家唔好太擔心先! 近兩年都未聽過德小REJECT 人。

不過,總有人收ACCEPTANCE LETTER後會放棄的。

不用太擔心啦!  

封信來緊!

原帖由 mw7183 於 11-11-8 15:34 發表
me too  

"近兩年都未聽過德小REJECT 人" ?

成千人報, 得個75個位, 唔會REJECT 人, 即點都會收WAITING?

我囡囡昨日收到取錄信, 佢個no.係71X, 天主教徒, 讀天主教幼稚園, 唔知會唔會係咁所以有offer 呢!
依封係佢第一封收到offer 既信,之前收左幾封reject, 真係好唔開心, 點知天主已安排好, 好感恩啊~~ 我都好明白大家等待心情, 希望各位盡快收到好消息!

我諗係你囡囡叻先有OFFER..
我同樣都係天主教徒,又係讀天主教幼稚園..
但至今未有信...好傷心呀
原帖由 stephanielum 於 11-11-8 16:01 發表
我囡囡昨日收到取錄信, 佢個no.係71X, 天主教徒, 讀天主教幼稚園, 唔知會唔會係咁所以有offer 呢!
依封係佢第一封收到offer 既信,之前收左幾封reject, 真係好唔開心, 點知天主已安排好, 好感恩啊~~ 我都好 ...

++ 媽, 悠悠都收左呀.. ^^

原帖由 stephanielum 於 11-11-8 16:01 發表
依封係佢第一封收到offer 既信,之前收左幾封reject, 真係好唔開心, 點知天主已安排好, 好感恩啊~~ 我都好 ...

醒目開學勳章

回覆 192# Yukyuk 的文章

Yukyuk,

I think you are one of the reasons why so many parents like Tak Nga!

For this year, the number of applicants is quite high, so not sure what arrangement will they have.

For us, I thought we will have no chances as my daughter was feeling sick that morning.  She even had to rush to washroom after she registered for the interview.  Fortunately, we got the good news today!

The letter was post marked on 7 Nov, 2010.  Good luck to other parents!

11/07 chop...... that means still have chance.....what's your child's number?

原帖由 iantsang 於 11-11-8 16:23 發表
Yukyuk,

I think you are one of the reasons why so many parents like Tak Nga!

For this year, the number of applicants is quite high, so not sure what arrangement will they have.

For us, I thought we ...

Congrats, 超級版主.