用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 到今日仲未有offer喺手 ---> 請進
樓主: kunbe
go

到今日仲未有offer喺手 ---> 請進 [複製鏈接]

吳生講野草根咩!只係無用虛偽的字眼去裝飾,我鍾意

再講打油詩,又話唔關事
變你做彊屍,從此無留言

真係唔需要咁敏感... 一個途徑俾大家傾訴吓啫. 用語高雅或低俗, 都係一種表逹方式啫. 唔係樣樣都要陽春白雪, 下里巴人也徝得欣賞啊....... 哎....

等我講句公道說話啦.

佢首打油詩,
其實有含意,
讀詩有指示,
版主會錯意,
可能佢唔知,
我好心思思,
若有果首詩,
記住話我知.

板主! 我個人認為吳先生沒有用粗言穢語!

冬日勳章 熱血金章

對, 這裡是教育及親子論壇, 如需要沒有和諧的地方, 閣下找錯了, 香港有太多不和諧, 我們版主的工作就是要維護這裡的和諧.

大臣

原帖由 abioole 於 11-11-4 13:08 發表
似乎吳廣得已被版主河蟹了.   從此又少了一個勇敢既人發聲,  香港真的容不下正義既聲音了.  請各位為吳廣得祈禱.

冬日勳章 熱血金章

我們之前已作出警告, 但有關用戶並沒有理會, 我們執法別無選擇.

謝謝你的諒解與支持.

大臣

原帖由 abioole 於 11-11-4 13:18 發表
其實呀吳生都冇咩粗言穢語姐, 可能佢用詞較為草根一些, 佢既post可以為大家洩洩怒氣, 佢都好似冇咩過激既言論啦, 係衣到既大家都係成年人, 大家都有分析能力.  不過冇計啦,  各下係版主.  你係最高權力核心, 我一定 ...

冬日勳章 熱血金章

被封會員的打油詩中, 左邊直讀是諧音粗口.

大臣

原帖由 橫風王道 於 11-11-4 13:34 發表
借問板主,吳生邊句屬粗言穢語?在下讀得書少,搵來搵去都搵唔到有粗言穢語,難道在下既中文程度跟板主有好大距離?

冬日勳章 熱血金章

如果我們放鬆, 這個論壇全是粗口諧音, 是健康?

大臣

原帖由 jimling502 於 11-11-4 13:38 發表
用粗言穢語的眼睛看吳生的言論,當然就覺佢粗言穢語,我地都係成年人,當你用道地草根的眼光看吳生的言論,一會晦心一笑,如何

冬日勳章 熱血金章

香港人已將言論自由無限放大, 如果有一天, 孩子在學校的作文考試中寫上一首這樣的詩, 老師會收嗎?

大臣

原帖由 jimling502 於 11-11-4 13:39 發表
會覺佢粗言穢語

原來香港已經冇咗言論自由,幾時開始架?

冬日勳章 熱血金章

對, 壞風氣不能長.

支持你.

大臣

原帖由 abioole 於 11-11-4 13:41 發表
嘩!! 沈家儀都起身喇!!!   小心比人罸呀.  我地唔可以質問版主既領導能力, 佢一定有佢既理由既.  香港就係一個咁既社會, 一個長毛都不能多, 唔好係到呀支呀左!!!  

...
‹ 上一主題|下一主題