用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 優質治療及教育中心
go

[聽/語障] 優質治療及教育中心

有無人在"優質治療及教育中心"做過言語治療? 有無治療師推介?

我有2個朋友的小朋友上過梁sir的堂, 佢唔錯的, 不過好多學生, 又要去學校教, 所有會好難就時間.
同埋有時, 未必可以就到家長意願, 如: 每週一次 / 每次30 / 45分鐘. 上次朋友就梁sir時間, 每次上30分鐘. 佢都handle到秩序同小朋友的情緒.

thanks,
請問除了梁sir, 有無其他治療師推介?因為梁sir好難就時間.

原帖由 crystal媽咪 於 11-11-2 17:29 發表
我有2個朋友的小朋友上過梁sir的堂, 佢唔錯的, 不過好多學生, 又要去學校教, 所有會好難就時間.
同埋有時, 未必可以就到家長意願, 如: 每週一次 / 每次30 / 45分鐘. 上次朋友就梁sir時間, 每次上30分鐘. 佢都handle ...

Hi,
我仔仔3歲2個月都不肯說話, 上了兩堂已經開聲了,, 梁SIR 好fULL, 仔仔只兩星期一堂, 45 MINS, 但仔仔都好有進步, 過年後開始上, 現在可說短句了!你都是找梁SIR 好點, HK$560/45 MINS

梁SIR係好掂, 我仔五歲十一個月開口, 都係全靠佢

回復 Qlau 的帖子

唔好意思, 我想問妳仔仔點解咁遲至開口講野?

我覺得距都靠嚇   第一次對我小朋友大大聲  喝到距縮埋一舊   可能同我唔夾呀 !  

回復 jloklok 的帖子

你係話梁SIR??? 咁仲有冇繼續上?

請問有沒梁sir 資料可以提供給我.

回復 cowboybaby 的帖子

Of coz no la.

回復 cowboybaby 的帖子

我仔係A仔, 中度, 由無語言能力到比梁SIR撬開左把金口, 用左兩年時間...我一路都覺得佢係唔會講野架, 佢開到金口應該係神蹟

我仔仔都是梁SIR撬開左把金口的!

寶寶學說話   -   這個APP 幾好用

回復 crystal媽咪 的帖子

Thanks I will try booking Leung sir

咁勁?  我都想帶阿囝去搵粱SIR試下...唔該可以PM我資料嗎?THX^^

visted 粱SIR 2 times, my son start talking little by little..... amazing.....

我剛剛book 左上堂, 但梁sir好full, 所以我book左ms. chan, 我無家長搵過ms.chan同可以分享一下.

maggie38 發表於 12-10-25 01:27
咁勁?  我都想帶阿囝去搵粱SIR試下...唔該可以PM我資料嗎?THX^^

PM我..THX

引用:我仔仔都是梁SIR撬開左把金口的!

原帖由 EKME 於 12-10-10 發表
可否pm梁sir資料比我,謝謝