用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 63屆香港學校朗誦節
go

63屆香港學校朗誦節 [複製鏈接]

今年的校際朗誦比賽就開始,因為要Weekday進行。有無往年的家長指教,若小朋友9:15比賽,幾點走得人?
因為要趕返學校上堂。
Thx!!
   0    0    0    0

你可以問學校,上年都係學校話我知,我係第二組,想請1日假,驚太趕,學校話吾洗1日假!

醒目開學勳章 王國長老

分得組越多, 等既時間就越長, 要完成咁多組比賽先會講名次.

我囡囡舊年係第二組, 第一組比賽完呆等到第二組完成, 再等執分紙, 搞完先再叫返晒所有參加者入場宣佈結果, 宣佈之前評判會講下野, 最尾先頒獎.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Thanks, 請問全部比完之後,要預幾耐評判評分呢?又可唔可以凈系家長等評分,小朋友走先呢?

原帖由 woodst 於 11-10-31 16:52 發表
無知, 但你組有幾多人, 可以大約估計, 越高級, 歌越長. 例如, 一級咪每人2至3分鐘, 有時中間會有15分鐘break.

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 richwong 於 11-10-31 18:09 發表
Thanks, 請問全部比完之後,要預幾耐評判評分呢?又可唔可以凈系家長等評分,小朋友走先呢?

其實係即時評分, 只不過係完成咁多組後要抽返高分既分紙出黎, 再跟分紙排名次, 呢度會一段時間.

小朋友早走......真係勝出點頒獎呢.......
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Thanks, Miriam,

I see, 原來系即時評分,領獎。

原帖由 miriam 於 11-10-31 18:35 發表

其實係即時評分, 只不過係完成咁多組後要抽返高分既分紙出黎, 再跟分紙排名次, 呢度會一段時間.

小朋友早走......真係勝出點頒獎呢.......

是否通常都系2組? 而每組幾多人,要去到先知?我張參賽通知得出場序。

簽名被屏蔽

原帖由 richwong 於 11-10-31 20:55 發表
Thanks, Miriam,

I see, 原來系即時評分,領獎。

上午比賽只請上午半日假.

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 HIN2003 於 11-11-1 13:10 發表
上午比賽只請上午半日假.

睇你係邊區比賽.....

P.1 時係返荃灣可以剩係請幾堂. P.2 係沙田大會堂, 仲要第二組, 等得黎搞得黎十二點幾, 即刻搭的士返荃灣, 之前好彩叫左班主任留飯, 趕到返去仲有十分鐘食飯.

其他同校搭巴士既同學, 遲到兼無飯食.....

原帖由 miriam 於 11-11-1 13:19 發表

睇你係邊區比賽.....

P.1 時係返荃灣可以剩係請幾堂. P.2 係沙田大會堂, 仲要第二組, 等得黎搞得黎十二點幾, 即刻搭的士返荃灣, 之前好彩叫左班主任留飯, 趕到返去仲有十分鐘食飯.

其他同校搭巴士既同學, 遲到兼 ...

我會請上午假&食埋lunch先返.

通常都要攪半日
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

Thanks for advice!!

但是你地都可以系通知書見到有幾組,同每組幾多人嗎?

You may look at this web-site

http://www.hksmsa.org.hk/c_speec ... a5a893b3&type=4

Thank you chiyuyi ,

I looked this site, but no more detailed info than my notice.

你可以見到每組幾多人呀! for example
http://www.hksmsa.org.hk/Timetab ... 10&ClassID=2760

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 QQ吉吉 於 11-11-1 16:49 發表
Re. 英文朗誦, 如作者係匿名, 咁駛唔駛講: 'by Anonymous'? Thx!

要~

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題