用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 國際班2012-2013學費會唔會加到$8000呀????? ...
go

YORK 國際班2012-2013學費會唔會加到$8000呀????? [複製鏈接]

如題,請睇睇教育局網頁.....THX

http://www.edb.gov.hk/FileManager/EN/Content_514/581852.pdf
   0    0    0    0

$8,000?? Too expensive!!!

but this year local is $3600 & int'l is $4200

但佢effective date 係 2011年9月1日喎. 有無人知道實情呀?  可以打電話去學校問下嗎?

the effective date is 1-9-2011, that means the parents should pay $8000 for this year, right?!
BTW the data in the application information is around $4000. If the school fee is $8000, I think we're being cheated.

有冇人知實情啊

$8000太貴啦!有冇現任york用家知道真正學費係幾$$?

如果學校明年加價,現任用家應該會收到風?!

吓 ?? 國際班加咋 ?? 雙語班不會吧.....

Is it whole day ar???

原帖由 kartimmi 於 11-10-31 13:00 發表
$8000太貴啦!有冇現任york用家知道真正學費係幾$$?

如果學校明年加價,現任用家應該會收到風?!

回復 11# cherryird 的帖子

如果click入去個全年學費table下面條link. 收費証明書, 就係樓主的link, 2011年9月1日真的有$88,000一年的學費, 咁國際班是否等於他指的bilingual?

都仍然好confusing...

唔系啊,好似聽聞可以收低過呢個牌價,但唔可以多過。

學校話喺教育局網頁內所顯示的學費,就係來年的學費,咁我問佢會唔會加到$8,000,佢冇回答,但又冇否應,佢叫我聽日再打去問吓喎...如果真係加到$8,000咁咪加價9成.....教育局點批呀???

我都聽個friend講過話有朋友個仔係入面讀梗, 唔記得k2 or k3, 佢都話要$8000一個月,淨學費喎!  我開頭都唔信, 仲諗係咪佢加埋學校入面d其他課外活動費用等等.  聽你講學校的反應, 我都開始有d担心係真的.....

$8000一個月淨學費?? wow... 點讀? 加成double... york已收囡囡讀pn, 仲諗住有d kg唔去in, 咁攪發, 真係要諗諗. 聽日打電話問下先.

回復 2# iloveal 的帖子

佢係咪上埋果個多元智能班先要8000咋?

原帖由 iloveal 於 11-10-31 16:20 發表
我都聽個friend講過話有朋友個仔係入面讀梗, 唔記得k2 or k3, 佢都話要$8000一個月,淨學費喎!  我開頭都唔信, 仲諗係咪佢加埋學校入面d其他課外活動費用等等.  聽你講學校的反應, 我都開始有d担心係真的..... ...

2010/11年度k3學費

$32xx(am學費)+$3800(pm智能班+午餐)

自我升呢去耀中、寶山 Grade?就算而家求過於供學校都唔應該開大口。。。如果傳聞屬實,佢又再一次證明自己係商業機構,向錢看!

我朋友打上星期打去問 k3 有無位, 依家都 11月啦, 佢都話有位, 咁即係可能無乜人讀, 唔夠學生所以仲有位剩.....咁搞法, 我只係諗住囝囝來年讀 k1, 之後轉校了....(  若無人收佢的話 )
‹ 上一主題|下一主題